Opnieuw positief financieel resultaat voor SMC

Spijkenisse - Het Spijkenisse Medisch Centrum mag zich structureel financieel gezond noemen. Voor het derde jaar sinds de oprichting sluit het ziekenhuis het jaar af met een positief resultaat.

Peter Langenbach, bestuurder: "Met een positief resultaat (2,2 miljoen euro) en een solvabiliteit van 37% zijn de financiële doelstellingen van 2018 ruimschoots behaald. De solvabiliteit is een maatstaf om de financiële gezondheid van een organisatie te beoordelen. We zijn trots dat we onze doelen voor 2018 hebben gerealiseerd. De cijfers over de eerste maanden van 2019 laten zien dat de begroting waarschijnlijk ook in 2019 wordt gerealiseerd."

Volgens Langenbach werpt het nieuwe zorgconcept van het Spijkenisse Medisch Centrum zijn vruchten af. Het zorgconcept houdt in dat diverse vormen van medische zorg gezamenlijk en onder één dak worden aangeboden. De patiënt kan daardoor voor nog meer zorgvragen terecht in het Spijkenisse Medisch Centrum. "Zorg dichtbij als het kan en verder weg als het nodig is," benadrukt Langenbach.