Brommen of blommen
in Westvoorne?

Rockanje/Oostvoorne - Als het parkeerterrein 2e-Slag in het duindorp Rockanje vol staat met campers, tentjes, caravans en vooral oude motoren, kan je er vergif op innemen dat de Rockanje-Classic op het punt van beginnen staat.

Op zaterdag 25 mei gebeurt dit alweer voor de 20ste. keer op het gevarieerde stratencircuit grenzend aan de Noordzee. Voordat op deze dag omstreeks 09:30 uur de eerste historische motoren worden gestart, vindt er op vrijdagavond eerst nog een uitgebreid defilé van de deelnemers in de dorpskern plaats. Tussen 19:00 en 21:00 uur zijn de motoren en hun – vaak net zo historische berijders – zowel rijdend als stilstaand te bewonderen. Op het Dorpsplein zorgt trialspecialist Alex van den Broek voor heuse motoracrobatiek.

Terwijl het in Rockanje zaterdag dus vooral om snelheid gaat, wordt in Oostvoorne genoten van tuincultuur en alles wat daarmee te maken heeft. Ruim 100 exposanten bevolken hier weer Landgoed Mildenburg en omliggende straten bij de jaarlijkse Bos & Burchtfair.