Het is belangrijk dat kinderen leren over hoe we de aarde leefbaar houden
Het is belangrijk dat kinderen leren over hoe we de aarde leefbaar houden Foto:

CNS De Nieuwe Weg tweede afvalvrije school

Oostvoorne - Spiksplinternieuwe containers voor groenafval en plastic op het schoolplein, papiermanden in elk lokaal, plus brooddozen en drinkbekers voor alle leerlingen.

Vanaf dinsdag 21 mei is basisschool CNS De Nieuwe Weg in Oostvoorne officieel afvalvrij. Met een korte les in elke groep introduceerde Rob van der Drift, gastdocent van de Stichting Milieu Dichterbij, het nieuwe schoolbeleid. Want naast onderwijs in taal en rekenen vindt directeur Kalle van der Heiden het ook belangrijk dat kinderen leren over hoe we de aarde leefbaar houden.

'Geef afval waarde'. Met deze campagne stimuleert de gemeente Westvoorne sinds september vorig jaar huishoudens, verenigingen en scholen om afval meer gescheiden in te zamelen. Dat is nodig, omdat het restafval nog een te grote fractie bevat die geschikt is voor hergebruik. Bovendien zijn grondstoffen niet oneindig beschikbaar. De gemeente steunt dan ook graag scholen die het initiatief nemen afvalvrij te worden.

Na obs De Bosrand is CNS De Nieuwe Weg de tweede school in Oostvoorne die afvalvrij is geworden.
Rinus Tuinman, projectleider afval bij de gemeente Westvoorne, laat weten: "De gemeente Westvoorne ziet graag dat binnen 2 jaar alle scholen in Westvoorne afvalvrij zijn."