Liesbeth Calkoen - Sporen van vandalisme
Liesbeth Calkoen - Sporen van vandalisme Foto:

Op 28, 29 en 30 juni 2019 organiseert Kunstwerk Westvoorne weer de jaarlijkse fietstocht langs diverse mooie locaties waar ruim 47 kunstenaars hun werk tonen.

De fietstocht voert u door het mooie duingebied langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Op een laagdrempelige manier wordt er een ruim aanbod aan verschillende kunstzinnige disciplines geëxposeerd. Tot eind juni stellen wij alle deelnemers aan u voor. Op www.kunstwerkwestvoorne.nl vindt u informatie over alle deelnemende kunstenaars en de route.

Liesbeth Calkoen
Liesbeth put haar inspiratie uit alles wat in het dagelijkse leven tot haar komt. Vervolgens zoekt ze naar een beeld dat de gevoelens en emoties die daar uit voortvloeien, zo universeel mogelijk weergeeft. Door de warme band die ze met de natuur heeft, is die vaak onderwerp van haar werk.

José Gores
In 1999 nam José schilderlessen, volgde workshops in het buitenland en is sinds 2001 cursist bij docent/beeldend kunstenaar Alma Brevé. In die jaren ontwikkelde zij haar eigen stijl van schilderen, intuïtief werkend, bij voorkeur in acryl, in een steeds verdergaande abstractie. Wat opvalt is haar sobere, ingetogen kleurgebruik. Zij toonde haar abstracte werk eerder tijdens groepsexposities, maar ook in het Gemeentehuis Korendijk en gedurende de open atelierdagen in Beeldentuin Het Zwarte Gat.

Alie Piepenbroek
Alie fotografeert een spoor door de tijd. Een paar jaar volgde zij de kastanjeboom op fietsknooppunt 41. Precies daar komt de nieuwe Blankenburgverbinding. In 'Verdwijnend spoor' is de laatste cyclus van de boom en de schoonheid van zijn omgeving vastgelegd. Alles is verdwenen, maar de herinnering blijft dankzij boekjes en collages.

Els van Roosmalen
Sporen van schoonheid en leven; het raakte haar toen ze het takje vond…

José Gores - Lavatera
Alie Piepenbroek - Verdwijnend spoor
Els van Roosmalen - Sporen van leven