Nederlands kampioen trialrijden, Alex van den Broek, demonstreerde zijn kunnen op het Dorpsplein van Rockanje. (Foto: Wil van Balen).
Nederlands kampioen trialrijden, Alex van den Broek, demonstreerde zijn kunnen op het Dorpsplein van Rockanje. (Foto: Wil van Balen). Foto:

Motorfeest houdt Rockanje twee dagen in zijn ban

Rockanje - 'Motorzaterdag' begon wat druilerig, maar in de loop van de dag knapte het weer meer dan voldoende op om de twintigste editie van de Rockanje Classic motorraces tot een succes te maken.

Rond een uur 's middags schoot burgemeester Peter de Jong topcoureur in de Moto2-klasse, Bo Bendsneyder, weg en begon een programma waarvan de in groten getale opgekomen liefhebbers als vanouds smulden.

Dorpsplein
Of de demonstratie die Nederlands kampioen trialrijden Alex van den Broek de avond tevoren gaf op het Rockanjese Dorpsplein nog voor extra publiek op het parcours zorgde, blijft de vraag, maar dat de belangstelling voor Van den Broek en wat later voor de parade van de motoren en de coureurs van de Rockanje Classic groot was, staat buiten kijf. Op een afgeladen Dorpsplein werden de machines die de dag erop in actie kwamen gekeurd.

Verrijking
'We zijn zeker van plan om van de publieke keuring een terugkerende gebeurtenis te maken,' aldus Steven Zoon namens de organisatie van de Historische motorraces. 'Als je ziet hoeveel publiek er op de demo en de parade afkwam, is dat alleen maar een verrijking van ons programma.'