De boom werd zaterdag onthuld door burgemeester Rensen
De boom werd zaterdag onthuld door burgemeester Rensen

Prinses Amaliaboom onthuld

Brielle - Afgelopen zaterdag onthulde burgemeester Rensen samen met Rein Groen, voorzitter van stichting Vrijheidsbos, de Prinses Amaliaboom.

In zijn welkomstwoord gaf Groen aan dat de onthulling een half jaar eerder plaats had moeten vinden. Er zou een muziekfestival met lokale talenten worden georganiseerd om 75 jaar bevrijding én het 20 jarig bestaan van het Vrijheidsbos te vieren. Corona gooide echter roet in het eten. Festival en viering jubileum staan nu voor volgend voorjaar op het programma. In de burgemeester vindt het Vrijheidsbos al jaren een warm medestander voor de instandhouding van het bos. Bij iedere werkdag is hij present en hij heeft zich ook voor 7 november weer aangemeld. Dan is er weer de klusdag om het bos winterklaar te maken. De burgemeester sloot hier op aan door aan te geven dat hij collegae altijd met trots over het initiatief Vrijheidsbos verteld. Het onderhoud en beleid wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers gedaan, behalve de grote maaibeurten welke Staatsbosbeheer voor haar rekening neemt.

Prinses Amaliaboom
'Op 5 mei is deze gepoot waarmee wederom een stukje verbinding Brielle koningshuis plaatsvindt', aldus Rensen. 'Misschien helpt het een beetje om leden van het koningshuis richting Brielle te krijgen in 2022 wanneer wordt herdacht dat het 450 jaar geleden is dat Den Briel en daarmee Nederland werd bevrijd.' Hierna trok hij samen met Rein Groen de vaderlandse driekleur weg van het speciaal door de gemeente geplaatste herinneringshek.