Santino Langendoen liet de kans om Zwartewaal tegen DVV '09 van de 'nul' al te schieten liggen. (Foto: Wil van Balen).
Santino Langendoen liet de kans om Zwartewaal tegen DVV '09 van de 'nul' al te schieten liggen. (Foto: Wil van Balen).

‘Uitgespeeld’ Zwartewaal snakt naar het einde seizoen

Algemeen

Zwartewaal – Het was weliswaar tegen DVV ’09, voor wie het kampioenschap in de vierde klasse I een kwestie van tijd is, maar de kansloze 0-4 nederlaag die Zwartewaal afgelopen zaterdag tegen de koploper uit Dirksland leed, loog er niet minder om. 

‘We zijn wel zo’n beetje klaar met de competitie,’ sprak Zwartewaal-trainer Dave de Jong na afloop. ‘Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, waarin we niks meer kunnen winnen en ook niks meer kunnen verliezen. Eigenlijk zit het seizoen er al op voor ons.’

Winst
Dat Zwartewaal ook wel degelijk een goede pot voetbal op de grasmat aan de eigen Sluisweg neer kan zetten, bewees de ploeg vorige week dinsdag in de doordeweekse speelronde tegen SNS. De bezoekers uit Stad aan ‘t Haringvliet werden toen met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Rowan van Heijst, Raydell Apostel, Joël Kroon en een eigen doelpunt bij SNS zorgden toen voor de score van de thuisclub. Vooral de goal van Van Heijst was belangrijk, want daardoor behoudt de naar OHVV vertrekkende goaltjesdief zijn leidende positie in het topscorersklassement van deze krant met één treffer voorsprong op Rockanje-spits Vince van den Pol die afgelopen zaterdag op bezoek bij OFB met een glaszuivere hattrick zijn totaal op 15 treffers bracht.