Luuk Corver strooide met 'splijtende passes' in het duel Brielle-XerxesDZ(Foto: Wil van Balen).
Luuk Corver strooide met 'splijtende passes' in het duel Brielle-XerxesDZ(Foto: Wil van Balen).

Brielle zet forse stap richting periodetitel en nacompetitie

Algemeen

Brielle – Met een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel op het eigen Geuzenpark tegen XerxesDZB zette Brielle afgelopen zaterdag een forse stap richting de derde periodetitel en het spelen van nacompetitie om promotie. 

Dat de doordeweekse wedstrijd van afgelopen dinsdag ook werd gewonnen van Heinenoord (2-0) zorgde ervoor dat Brielle nu met vier punten voorsprong op Heerjansdam en nog drie duels te gaan stevig aan de leiding gaat in periode 3 van de competitie in de eerste klasse B.
De ontknoping van een door Brielle dramatisch slecht begonnen seizoen pakt nu uit als een sprookje voor de ploeg van trainer Gijs Zwaan, die van de voorlaatste plaats van de ranglijst inmiddels is opgeklommen tot de zevende plek.

Vertrouwen
‘We werken er nu met zijn allen kei- en keihard voor,’ zo verklaart middenvelder Anthony Piqué de ongekende eindsprint van de Geuzenploeg. ‘Dat was in het begin van het seizoen anders. Er zijn nu wat jongere spelers doorgebroken in het eerste elftal. Dean Bos bij voorbeeld loopt zich week in week uit drie slagen in de rondte en dan kunnen de gevestigde spelers natuurlijk niet achterblijven. Ik heb er met nog drie wedstrijden te gaan alle vertrouwen in, dat we de nacompetitie om promotie gaan halen. En ik ben zeker niet de enige in de ploeg, die dat denkt.’