Afbeelding

Met de Fluisterboot naar de ‘Pannenkoekenbakker’

Algemeen

Brielle - Zonnebloem afd. Brielle genoot op donderdag 19 mei van een rondvaart op de Bernisse met de Fluisterboot.

Ondanks een natte weersvoorspelling brak tijdens het varen al snel het zonnetje door, echt Zonnebloem waardig. Met een koekje en een flesje water, hielden ze het lekker koel. Tijdens de tocht over de naar hun verbazing zeer weidse Bernisse werden ze door gids Piet van der Velde gewezen op de werken van het Zuid-Hollandslandschap om de diversiteit van plantengroei op land en in het water te vergrootten en land- en waterbegroeiing zodanig te regulieren dat de kwaliteit van bos en water zelf kan verbeteren. Er zijn oevers met riet en paaiplaatsen aangelegd, voorzieningen voor bevers gecreëerd zodat vogels, vissen, en andere water en landdieren een fijne plek hebben. Om dit grote zoetwaterreservoir zo goed mogelijk ecologisch te kunnen beheren, zijn er ook extra duikers aangelegd voor een goede doorstroming, zodat blauwalg voorkomen kan worden en er heerlijk gezwommen kan blijven worden.

Na deze interessante tocht meerde de Fluisterboot aan bij de Pannenkoekenbakker. Hier werden ze onthaald met een drankje, waarna ieder naar eigen keuze een pannenkoek met een drankje kon bestellen. De middag werd afgesloten met een ijsje met slagroom. Iedereen ging blij naar huis, enthousiast over deze heerlijke middag.

Groot is hun dank aan de ‘Lions de Bernisse’, die met een grote donatie mogelijk maakte dat ze dit uitje zo konden organiseren. Eveneens dank aan ‘Jumbo Brielle’, die belangeloos de bus uitleende om een aantal gasten te kunnen rijden, de schippers op de boot, de gids en hun eigen vrijwilligers, die allen een steentje bijgedragen hebben tot het slagen van deze grandioze middag.