De basketbalsters van BV Voorne werden vorige week donderdag door een zege op The Hurricanes kampioen .
De basketbalsters van BV Voorne werden vorige week donderdag door een zege op The Hurricanes kampioen .

BV Voorne vroege kampioen door winst op Hurricanes

Algemeen

Brielle – Vorige week donderdag werden de basketbalsters van BV Voorne vroegtijdig kampioen in hun afdeling door een 60-37 zege op streekgenoot The Hurricanes uit Spijkenisse

Dat Hurricanes zeker niet van zins was om aan een vroegtijdig kampioensfeestje voor de Brielse basketbalsters mee te werken, werd direct duidelijk in de eerste periode. Die ging met de cijfers 9-11 naar de bezoeksters.

Spanning
In de tweede periode kreeg BV Voorne geleidelijk meer controle over de spanning waaronder moest worden gespeeld. De score ging gelijk op, maar in de slotminuut van periode twee hielp een driepunter van Brigitte van Dongen de thuisclub met een 23-20 voorsprong de rust in. In de derde periode gaf Voorne meer druk en kwam domineerde het steeds meer de wedstrijd. Hurricanes had moeite met de stevige verdediging en de aanvallen van Voorne gingen steeds beter lopen. De vierde periode brak dan ook aan met een 40-30 voorsprong. En in die laatste periode liep Voorne verder weg van The Hurricanes met een overtuigende 60-37 score als resultaat.
Komende zaterdag speelt BV Voorne in de eigen Dukdalf tegen BC Utrecht Cangeroes. Een zege betekent dat de Brielse kampioenen de competitie dan ongeslagen afsluiten.