Gorscross

Oostvoorne - Na zeer lange tijd kunnen ze als Voorne Atletiek eindelijk weer eens iets organiseren voor de cross / trail liefhebbers en mountainbikers van VoornePutten en omstreken. Wanneer: Zaterdag 28 mei. Waar: Recreatiepark Kruininger Gors; Gorslaan 25 Oostvoorne. Wat: Cross/trail jeugd; 1 en 2 km om 10u30; Cross / trail Volwassenen; 4,3km; 8,3km en 12,3km om 11u00; MTB jeugd; 4,3 km om 13u00 en MTB volwassenen; 20,3 km om 13u30. Kosten per onderdeel: voorinschrijving (via inschrijven.nl): volwassenen €10 en jeugd €3, op wedstrijddag (tot 30 minuten voor de start): volwassenen €12 en jeugd €3,50. Prijzen: naast een cadeaubon voor de eerste in elke categorie is er ook een cadeaubon voor elke 15e finisher.

Opera in Prinsenkwartier

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier luisteren en kijken naar een opera, operette of musical. Woensdag 1 juni 2022 sluiten ze het seizoen in stijl af met de bekende musical Fiddler on the Roof met muziek van Jerry Bock. Deze musical is gebaseerd op de Jiddische roman Tevye en zijn dochters van de schrijver Sjolem Alejchem over een melkboer in Oekraïne. Melkboer Tevje heeft zeven dochters die allemaal aan de man gebracht moeten worden. De musical draait vooral de dochters Tzeitel Hodol en Chava. Tevje is al druk bezig om rijke mannen voor hen te regelen. Helaas hebben de dames zo hun eigen ideeën. Wilt u weten hoe dit afloopt? Kom dan naar Welzijn Ouderen. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 21.35 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). Wilt u zeker zijn van een zitplaats, meld u dan van tevoren aan. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl. De eerstvolgende opera avond na de zomerstop is 7 september 2022. 

Aanschuifkoor

Oostvoorne - Zing gezellig mee met het Aanschuifkoor! Een muzikaal spektakel waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Het Aanschuifkoor is op woensdag 1 juni van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in Centrum de Man in Oostvoorne. Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Avondvierdaagse

Westvoorne - Na een 'verplichte stop' van twee jaar gaan ze dit jaar de Avond-4-daagse in Westvoorne weer opstarten. Dit jaar begint de A4D op maandag 30 mei in verband met organisatorische redenen en eindigt op donderdag 2 juni. Zoals gebruikelijk gaan de routes door het gebied in en rond Rockanje. Start: 15 km om 18:00 uur; overige afstanden 18:30 uur. Vrijdag start ook de 10 km om 18:00 uur en de 5 km om 19:00 uur ivm de muziek. Voor een goed overzicht van inschrijfadressen en andere wetenswaardigheden raden wij u aan om de website te bezoeken: www.avondvierdaagsewestvoorne.nl

Bridgen

Na 2 jaar mogen ze weer! Bridgevereniging Op Dreef uit Rockanje organiseert weer haar zomerbridge bij Strandpaviljoen Badlust aan de 1e Slag, direct rechts op het strand. Elke donderdagmiddag van 2 juni t/m 25 augustus, inloop 12.45 uur aanvang 13.15 uur. Inschrijving per paar ter plaatse. Wilt u meer informatie, dan kunt u altijd even contact opnemen met het secretariaat per mail bridgeopdreef@ziggo.nl of kijk even op de website www.bridgeopdreef.nl

Dagorkest VPR  

Rockanje  Zaterdagmiddag 4 juni staan de deuren van 'Stuifakkers' wijd open om de ouderen uit de gemeente een mooie muzikale middag te bezorgen. Na een lange periode, van helaas niet kunnen optreden, is het weer de eerste keer dat het Dagorkest VPR zijn opwachting maakt, en dan nog wel bij Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne. Het Dagorkest VPR is een blaasorkest dat bij de oprichting werd samengesteld uit muzikanten van alle muziekverenigingen op de eilanden Voorne, Putten en Rozenburg. Maar hebben intussen ook muzikanten van buureiland Goeree-Overflakkee en uit andere omliggende plaatsen, zelfs uit Rotterdam, in hun midden. Het orkest bestaat uit geoefende blazers en slagwerkers en staat onder leiding van dirigent Robert Vorwald. De naam Dagorkest geeft het al aan, de leden van het orkest zijn allemaal in de gelegenheid om overdag te repeteren en op te treden, deels omdat zij volgens een continurooster werken, maar voor het grootste deel omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. De meeste muzikanten hebben al een ‘mensenleven’ in de muziek achter de rug en presenteren deze middag vol enthousiasme muziekstukken uit zeer uiteenlopende genres! De zaal gaat om 14.00 uur open, en om 14.30 uur start het optreden. 

BoekStartdag

Brielle - Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vieren we BoekStartdag! Deze dag staat in het teken van voorlezen en taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Het 'Biebteam', bestaande uit voorleesconsulenten van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg, zal aanwezig zijn op 4 locaties in de regio Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn. Kom je ook langs? Zaterdag 11 juni | 10:00-14:00 uur in Bibliotheek Brielle (in DukdalfBRES)  Kijk voor de andere locaties en tijden op www.bzhd.nl. 

Story Trail

Brielle - Op zaterdag 11 juni presenteert Theatergezelschap Stadsavonturen een gloednieuwe StoryTrail stadswandeling door Den Briel: ‘Brielle en de Oranjes'. Dit ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten' in Historisch Museum Den Briel. Verhalenvertellers Franciscus en Brot van Gromme nemen je mee op een avontuurlijke wandeling door de stadsgeschiedenis. Willem van Oranje kwam in 1573 naar Brielle om de vestingwerken te inspecteren. Dat bezoek beviel hem zo goed dat hij twee jaar later naar de stad terugkeerde om in het huwelijk te treden. Sindsdien bestaat er een hechte band tussen Brielle en de Oranjes. Wie met een van de verhalenvertellers door Den Briel wandelt, zal die historische band zelf kunnen ervaren. Je glipt het museum in om een glimp op te vangen van een nooit eerder vertoond portret van Willem van Oranje. Je ontmoet prinsen en prinsessen. Je hoort hun diepste geheimen. Je beleeft verhalen over liefde en strijd. En je ontdekt wat er van dat alles nog is terug te zien in het Brielle van nu. De verteller en de stad zullen je vorstelijk onthalen! De StoryTrail stadswandeling Brielle begint op zaterdag 11 juni om 19:45 uur. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten, inclusief de slotscène in de Sint-Catharijnekerk. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle. Boek nu je tickets voor 5 euro per persoon.