Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector

Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw!

Regio - In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. 

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni kan iedereen in regio Voorne Putten in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Drie glastuinbouwbedrijven en tien andere bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. 

Gastvrije tuinders
De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Er is van alles te zien van teelt op water bij Vers van Voorne tot hoe aardwarmte en robots werken bij Groene Tint. Het grootste biodynamische glastuinbouwbedrijf met tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines van Nederland is van Frank de Koning. Tijdens Kom in de Kas is één van zijn vier locaties open voor publiek. Bij de familie Groeneveld is de nieuwste bewaartechniek voor aardappel en uien te zien. Dit is nog maar een kleine greep uit de diversiteit! 

Activiteiten
Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Natuurlijk staan de boeren en tuinders klaar om een rondleiding te geven en alle vragen te beantwoorden. Ook het beroep van molenaar zet deze regio in de spotlights, een ambacht dat niet verloren mag gaan. Drie molens zetten de deuren daarom open. Ook is er tijdens Kom in de Kas op het werkplein aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector.

Alle informatie over deze dag is te vinden op www.boerenentuinders.nl. De gratis plattegrond kunt u vanaf 30 mei afhalen bij o.a. VVV, tankstations, gemeentehuizen en op de dag zelf bij de deelnemende bedrijven. Gebruik de plattegrond en let op de grote oranje ballonnen zodat u geen enkel bedrijf mist. 

Over Kom in de Kas Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44e keer georganiseerd. In de regio Voorne Putten nemen 13 bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 11 juni. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie: www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.