Kazerne Haerlem in Hellevoetsluis
Kazerne Haerlem in Hellevoetsluis

Na twee jaar is Voorne in stelling weer terug

Voorne - Na twee jaar wordt Voorne in stelling weer gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 juni. Voor de tiende maal kan dan het militaire erfgoed van Voorne worden beleefd. Op diverse plekken zijn er activiteiten.

Over Voorne is een fietsroute langs voormalige verdedigingswerken uitgezet. Speciaal in dit weekend is er op diverse plekken extra informatie te vinden. Informatie over deze route kunt u vinden op de nieuws pagina van www.fronttaal.info.In Oostvoorne is voor deze dag een aparte openstelling van de Biberbunker van 10:00 tot 16:00 uur. Deze bunker, een ST L487 bunker, werd gebruikt voor de coördinatie van de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie over deze openstelling vind u op https://www.biberbunker.nl/opendag.html.In Brielle is er een mogelijkheid voor een rondleiding over de Torpedisten. Deze rondleiding begint om 14:00 uur. aanmelding hiervoor is verplicht en kan via de site www.fronttaal.info.Een unieke kans om te horen hoe er mijnen gelegd werden in de riviermondingen van Nederland. Een zeer gevaarlijk beroep dat met precisie moest worden uitgevoerd.

Op het plein voor de Kazerne Haerlem in de vesting van Hellevoetsluis en in de directe omgeving op de verdedigingswerken vinden van 10:00 uur tot 17:00 uur ook diverse activiteiten plaats.