Santino Langendoen had kansen voor Zwartewaal, maar kon ze niet benutten. (Archieffoto: Wil van Balen).
Santino Langendoen had kansen voor Zwartewaal, maar kon ze niet benutten. (Archieffoto: Wil van Balen).

Zwartewaal snakt naar einde, Rockanje wil periodetitel

Algemeen

Zwartewaal/Stad aan ‘t Haringvliet – In de derby Rockanje-Zwartewaal, waarmee de competitie in de vierde klasse I komende zaterdag wordt afgesloten, staat er vooral voor Rockanje nog heel wat op het spel. 

De ploeg van trainer Harry Rusken kan bij winst en bij gunstige uitslagen van de concurrentie de titel van de derde periode nog binnenhalen en daarmee nacompetitie om promotie…

Beter
Dan zullen de Oranjehemden het echter wel beter moeten doen dan in de wedstrijd de ze afgelopen zaterdag bij SNS in Stad aan ’t Haringvliet speelden. Daarin kwam Rockanje niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Rockanje kwam in Stad na een doelpuntloze eerste helft na rust op een 1-0 achterstand. Dennis Nijkamp voorkwam met zijn treffer echter een nederlaag: 1-1.

Klaar
Zwartewaal is al enkele weken helemaal klaar met dit seizoen. De ploeg van trainer Dave de Jong is al een tijdje veilig voor degradatie en kansloos in de strijd om de prijzen. Dat speelde Zwartewaal afgelopen zaterdag ook parten in de thuiswedstrijd aan de eigen Sluisweg tegen Herkingen ’55. Ondanks veel kansen voor Santino Langendoen, slaagde Zwartewaal er niet in om te scoren. Dat deden de bezoers wel, met een 0-1 nederlaag als gevolg.