Keeper Linber van der Horst moest werken, dus moest OVV opnieuw een beroep doen op Sebastiaan van Dorssen. (Archieffoto: Wil v Balen).
Keeper Linber van der Horst moest werken, dus moest OVV opnieuw een beroep doen op Sebastiaan van Dorssen. (Archieffoto: Wil v Balen).

OVV heeft ontsnapping in eigen hand

Algemeen

Vlaardingen – Door een even spectaculaire als onverwachte 1-4 zege op bezoek bij kampioen VFC in Vlaardingen, heeft OVV ontsnapping asan de nacompetitie om degradatie met nog een ronde te gaan volledig in eigen hand. 

Een overwinning aan de eigen Oostvoornse Zwartelaan tegen DVO ’32 is komende zaterdag genoeg om GHVV ’13 voor te blijven. Die ploeg, die de laatste weken in een onstuitbare vrije val terechtkwam, moet dan samen met FC Vlotbrug in een ongewenst toetje van miminmaal drie duels proberen om een afdaling naar de vierde klasse te voorkomen. 

‘We hebben er vertrouwen in dat het goed komt,’ aldus OVV-trainer Marcel Langeveld afgelopen zaterdag na de stuntzege bij VFC. ‘Eindelijk viel alles goed voor ons. We stonden al na een kwartier met 0-2 voor door goals van Michael Versaevel en Yoeri Bak. En toen het na rust door Chris de Loor ook nog 1-3 en 1-4 werd, was het een gelopen koers.

Gehavend
OVV moest toch weer gehavend aantreden in Vlaardingen, want Maikel Hagers ontbrak door een blessure, Pascal van Hulst was geschorst en keeper Linber van der Horst moest werken. Met routinier Sebastiaan van Dorssen onder de lat klaarde OVV echter een karwei dat vooraf onmogelijk leek.