Joost Zwagerman
Joost Zwagerman Tom Baetsen

Kunstwerk Westvoorne is blij om na twee jaar afwezigheid weer een kunstwerkroute te kunnen organiseren. Op 24, 25 en 26 juni exposeren 47 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk op mooie locaties in Voorne.

Deze editie wordt extra feestelijk omdat ze dit jaar hun derde lustrum vieren, met mooie, leuke en in ieder geval altijd boeiende, optredens van muziekgezelschappen. Aan de Kunstwerkroute is een fietsroute gekoppeld die u door het mooie duingebied voert, langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Alle locaties zijn ook uitstekend per auto te bereiken. 

Tot eind juni stellen wij de deelnemers aan u voor. Uitgebreide informatie is te vinden op kunstwerkvoorne.nl

Joost Zwagerman
Denkt altijd in vormen. Overal waar hij kijkt, ziet hij samenhang in lijnen en creëert hij beelden in zijn hoofd. Dan komt het gevecht om het sterke stugge staal te plooien naar dit beeld. Zijn beelden zijn monumentaal door de imposante afmetingen, maar ook door de betekenisvolle verhalen die ze vertellen.
Françoise Vaal
De afgebeelde foto komt uit de serie “Forest Bones”, een doorlopende serie met als onderwerp takken die vergaan, maar door hun vorm tot op het laatste moment schoonheid en waarde bezitten. Iets waar we met onze focus op alles wat jong en gaaf is, te gemakkelijk aan voorbijgaan.

Marieke Leertouwer
Is een jonge talentvolle kunstenaar. Haar werk is eigenzinnig. Ze maakt tekeningen in potlood, balpen en inkt soms in combinatie met acrylverf, foto's en graffiti. Marieke maakt ook tekeningen in opdracht.

Frank Vincent
De werken van deze staalkunstenaar kennen geen moeilijke gedachtegangen, maar moeilijke vormen. Frank werkt ook in opdracht. Zijn motto is: "Vertel je verhaal en ik creëer het in staal of een ander materiaal.” In een gesprek ontstaat er zomaar een persoonlijk kunstwerk of een mooi grafornament.

Françoise Vaal
Marieke Leertouwer
Frank Vincent