Harry Rusken en Rockanje plaatsten zich door een zege op Zwartewaal voor de nacompetitie om promotie. (Archieffoto: Wil van Balen).
Harry Rusken en Rockanje plaatsten zich door een zege op Zwartewaal voor de nacompetitie om promotie. (Archieffoto: Wil van Balen).

Rockanje sluit af op plek zes en met periodetitel

Algemeen

Rockanje – Rockanje sloot de competitie in de vierde klasse I afgelopen zaterdag af met een 2-1 zege in de derby tegen Zwartewaal.

De winst van de ploeg van trainer Harry Rusken betekende een eindklassering als zesde op de ranglijst, maar ook dat Rockanje de titel van de derde periode in de competitie van 4I won.

GOZ
Afgelopen dinsdagavond speelde Rockanje al de eerste ronde in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse op bezoek bij GOZ in Mijnsheerenland. De Oranjehemden werden door een 6-1 nederlaag uitgeschakeld, maar kunnen terugkijken op een mooi seizoenseinde.

Ook voor Zwartewaal, afgelopen zaterdag de tegenstander op bezoek bij Rockanje, is het seizoen over. De ploeg van trainer Dave de Jong, die al enige weken niet meer kon degraderen, noch een prijs kon pakken in de reguliere competitie, snakte naar het einde van een seizoen dat in Zwartewaal veel sterker begon, dan het eindigde. Zwartewaal gaf de zege en de bijbehorende periodetitel voor Rockanje echter niet cadeau aan de bewoners van sportpark Drenkeling. Zo nivelleerden de bezoekers in de tweede helft de openingstreffer waarmee Vince van der Pol zijn ploeg met een voorsprong de rust in had gestuurd. Maar Vince van der Pol bezorgde Rockanje na de 1-1 met een tweede treffer alsnog de winst: 2-1.