Dean Bos scoorde twee keer voor Brielle in de competitie-afsluiting bij BVCB. (Archieffoto: Wil van Balen).
Dean Bos scoorde twee keer voor Brielle in de competitie-afsluiting bij BVCB. (Archieffoto: Wil van Balen).

Brielle in gedachten al bij nacompetitie in Sneek

Algemeen

Bergschenhoek - Brielle sloot de reguliere competitie in de eerste klasse B afgelopen zaterdag af met een 5-3 nederlaag bij BVCB in Bergschenhoek. 

‘Het was een krankzinnige wedstrijd die ook in 8-8 had kunnen eindigen,’ aldus aanvoerder Alex van Dommelen, die de eerste nederlaag van Brielle na een ongeslagen serie van acht duels, niet al te zwaar opnam. 

Bewust
‘We staan nu weer met beide benen op de grond,’ aldus Van Dommelen. ‘En we zijn ons er weer bewust van dat we niet onkwetsbaar zijn. Dat kan geen kwaad met het oog op de eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse, die we komende zaterdag in Sneek bij ONS Sneek gaan spelen.’

Voorsprong
Dean Bos zette Brielle op bezoek bij BVCB op voorsprong, maar de thuisclub verhing vervolgens in rap tempo de bordjes. Treffers van Ferry Simons, Kevin Blom en Michael de Rooij (3x), zetten BVCB op 5-1. Guylain Gillet (5-2) en opnieuw Bos (5-3) gaven de nederlaag een wat draaglijker aanzien: 5-3. 

Vervolg
Als Brielle de eerste ronde bij Sneek overleeft, krijgt de nacompetitie op 18 juni een vervolg in Waardenburg of in Ridderkerk met een uitwedstrijd bij de winnaar van het duel WNC-RVVH.