Henk Petermeijer
Henk Petermeijer

Kunstwerk Westvoorne is blij om na twee jaar afwezigheid weer een kunstwerkroute te kunnen organiseren. Op 24, 25 en 26 juni exposeren 47 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk op mooie locaties in Voorne.

Deze editie wordt extra feestelijk omdat ze dit jaar hun derde lustrum vieren, met mooie, leuke, en in ieder geval altijd boeiende, optredens van muziekgezelschappen. Aan de Kunstwerkroute is een fietsroute gekoppeld die u door het mooie duingebied voert, langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Alle locaties zijn ook uitstekend per auto te bereiken. Tot eind juni stellen wij de deelnemers aan u voor. Uitgebreide informatie is te vinden op kunstwerkvoorne.nl.

Henk Petermeijer
Studeerde Beeldende Vorming en werkte tot zijn pensioen als leraar aan een middelbare school. Nu maakt Henk beelden en grafisch werk en geeft creatieve lessen aan volwassenen. De mens en menselijke relaties vormen vaak het thema.

Hanny Mallekote
‘Het verschil tussen een feestje en een FEEST is een hoed!’ is haar motto. Ze bespeurt een groeiende interesse voor de hoed met dank aan koningin Máxima. Hanny maakt hoeden en fascinators. Daarnaast is ze gastdocent in het middelbaar onderwijs en stimuleert ze jongeren om zelf op ambachtelijke wijze een hoed of een cap te maken.

Anke van der Kwaak
Al tijdens haar opleiding is Anke van der Kwaak zich gaan verdiepen in de eenvoud uit de Japanse Meiji periode. Haar werk wordt meestal Raku gestookt. Ook maakt ze Ikebana: keramiek en sieraden van porselein. Wit en gekleurd porselein wordt ook met elkaar gecombineerd hetgeen een verrassend effect geeft.

Mariska Luth
In de surrealistische fotoserie ‘Living in a dream' gaat Mariska op zoek naar de wereld van de droom en de verbeelding. Haar inspiratie vond ze in een tekst van Wende Snijders: ‘Vrijplaats'.

Hanny Mallekote
Anke van der Kwaak
Mariska Luth