Woman in 't Kont

Brielle - Zondagmiddag 12 juni om 14.30 uur zal Woman optreden in 't Kont van het Paard. Dé Anouk Tribute van Nederland. De achtkoppige band met liefde en passie voor de muziek van onze enige, echte, eigen Anouk. Van Nobody’s Wife tot Make it Rain en alle pareltjes daartussenin. Verwacht nét dat beetje extra. De kwaliteit van ‘Anouk is Alive’ en dat allemaal gespeeld door ervaren, hardwerkende muzikanten die in staat zijn om jou mee te nemen naar dat live-gevoel. Het optreden is gratis toegankelijk en bij mooi weer is het terras geopend. Aanvang 14.30 uur aan de Kaatsbaan 1.

Concert brandweermuseum 

Hellevoetsluis - Zaterdag 11 juni is het eerste zaterdagavondconcert bij het brandweermuseum. Na de successen van voorgaande jaren is er ook in 2022 weer een serie van deze populaire concerten. Het is dit keer de muziekvereniging Sempre Crescendo uit Hellevoetsluis die de aftrap van deze leuke serie zal verzorgen. Het programma geeft een bonte mix van allerlei stukken, waarbij het orkest zich op zijn best zal laten horen. Zo zal er veel muziek passeren met een Europees tintje zoals Te Deum van Charpentier, en het Schotse Highland Cathedral. Maar ook muziek uit de musical Les Miserables, en de Doe Maar Medley uit de eigen popmuziek. Dan ook nog prachtige muziek uit Baskenland en Oostenrijk. Uiteraard zal een mooie mars niet ontbreken in het programma! Het wordt weer volop genieten in het brandweermuseum! Het brandweermuseum is een prima en vooral gezellige locatie voor de muziekavonden, en alle voorzieningen zijn natuurlijk aanwezig. Het concert begint rond de klok van 19.30 uur, maar bent u iets later, is dat geen probleem want zolang er plek is kunt u altijd binnen komen. Voor de komende weken staan er een aantal concerten in de agenda. Op 18 juni speelt de muziekvereniging Voorne en Putten, op 25 juni de Sea Sound Bigband, 2 juli de Delta Swing band op 9 juli zal de Sir Ollivers Band uit Den Bommel de serie afsluiten. Alle concerten beginnen om19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur en ….. ze zijn gratis toegankelijk.

Mantelzorgsalon

Brielle - Welzijn Ouderen, onderdeel van Catharina, thuis op Voorne, organiseert op woensdag 15 juni weer de Mantelzorgsalon. De bijeenkomst begint om 13:30 uur en duurt tot 15:30 uur. Deze middag vindt plaats in het Bolwerk, M.H. Trompstraat 137 te Brielle. Bij deze laatste Mantelzorgsalon voor de zomer ontvangen zij u graag voor een kop koffie/thee met gebak. Als u in staat bent en er behoefte aan hebt, maken we samen een gezellige wandeling. De medewerkers van Welzijn Ouderen doen hun best er een fijne middag van te maken. Komt u ook? Als u aan wilt sluiten, meld u dan aan via (0181) 728281 of via welzijnouderen@catharina.nl

Trefpunt Leemgaarde

Oostvoorne - Op 16 juni is het Trefpunt Leemgaarde met het Shantykoor 3 x niks. Het Shantykoor dat deze avond optreedt is al eerder in Leemgaarde geweest en was toen een groot succes. De liedjes gaan over alles wat een zeeman roert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen. Er worden veel Nederlandse zeemansliedjes gezongen, maar ook veel Engelstalige shanties. Gezelligheid en plezier staan hoog in het vaandel en spontane interacties met het publiek en met elkaar horen er standaard bij. Zorg dat u erbij bent! U kunt zich opgeven aan de receptie bij Pia van den Blink, op dinsdag en op donderdagochtend. Zoals altijd is de toegang gratis en zijn de consumpties voor eigen rekening. Vergeet niet uw strippenkaart voor een drankje mee te nemen of uw pinpas als u een nieuwe kaart moet kopen.Het vertrouwde barteam zal uiteraard ook weer van de partij zijn om u van dienst te zijn. Geeft u zich wel even op i.v.m. het inrichten van de zaal!

Rommelmarkt Zwartewaal

Zwartewaal - Op zaterdag 18 juni dit jaar organiseert Stichting Zwartewaalse Belangen weer haar jaarlijkse rommelmarkt op het schoolplein van OBS ’t Want in Zwartewaal. ‘Na twee jaar geen evenementen door corona hebben wij super veel zin om onze rommelmarkt weer op te zetten’, vertelt de voorzitter. ‘Onze loods zit al twee jaar vol met opgehaalde en verzamelde spullen. We zijn er ook wel weer aan toe. De opbrengst van de rommelmarkt blijft in het dorp. Zo organiseren wij ook het Blackpool Zomerfeest. Dat is het huttenbouw feest op de laatste donderdag en vrijdag van de zomervakantie, ook hier in Zwartewaal.'

Biebfilm

Brielle - Beleef een gezellige filmmiddag met de film 'Les plus belles années d’une vie' in het Bolwerk. Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Nu ontmoeten Anne en Jean-Louis elkaar weer en gaat hun verhaal verder waar het stopte, vijftig jaar eerder. De film draait op woensdag 22 juni van 14:00 tot 16:00 uur in het Bolwerk in Brielle Prinsenkwartier. Kosten voor de film zijn €5,-.

Feest Agathahoeve

Oostvoorne - Op zaterdag 25 juni wordt er op de kinderboerderij een kleine rommelmarkt georganiseerd. Kinderen mogen er met een kleedje zitten. Er zijn kramen met rommelmarkt spullen en kramen met zelfgemaakte spullen van A.C Agathawerk. Daarnaast is er een kraam met fruit en groente. Ook kun je er terecht voor een hapje en een drankje. Ze zijn nog op zoek naar spullen om te verkopen op de rommelmarkt kramen. Als u iets voor de kinderboerderij over heeft kunt u deze bij hen inleveren (geen meubels). Als uw kind op een kleedje wil komen staan kunt u hen een bericht sturen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door; Red star, Klein papier, Farm frites en Voorne tuin. De gehele opbrengst gaat naar de nieuwe volière voor de kinderboerderij.

Zomerfeest in Leemgaarde

Oostvoorne - Zondag 24 juli treedt Cor Fens op (bekend als ónze huismeester) met z'n band 'Rack ‘m up'. Aanvang: 14.00 uur., ontvangst met koffie en wat lekkers. Optreden van Cor met zijn band ‘Rack ‘m Up' 14.30-15.15 en 15.45-16.30. In de korte pauze proosten we met een glas prosecco op Cor, waarbij een afscheidscadeautje wordt aangeboden. Rond 16.30 uur komt Romy's Frietmobiel het terrein op en zij gaan heerlijke frites en snacks voor u bakken. Als toetje een ijsje voor alle aanwezigen. De kosten voor deze dag zijn €15,- p.p. (koffie/thee met wat lekkers, één glas prosecco, een puntzak frites met snacks en een ijsje na). Verder consumpties zijn voor eigen rekening! Uiteraard bent u allen van harte uitgenodigd, maar u moet zich wel van te voren aanmelden voor dit eerste zomerfeest van 2022.U kunt dit doen bij Pia (en gelijk contant betalen) zodat ze weten op hoeveel mensen we moeten rekenen. Bent u niet in de gelegenheid zich bij Pia aan te melden, dan kunt u ook een envelop met gepast geld en uw naam en telefoonnummer erop in brievenbus 334 (Marees van den Kerkhof) of 152 (Lucie van Bokkum) stoppen. Op de dag zelf krijgt u een polsbandje als betaalbewijs.