Afbeelding

Verkeersveiligheid Westvoorne in uitvoering

Westvoorne - Op 25 mei heeft de gemeenteraad het procesvoorstel aangenomen waarmee de eerste stappen naar een veilig Westvoorne worden gezet.

De maandag voorafgaand aan de raadsvergadering werd partij Voorne aan Zee, de VVD en het CDA op diverse plaatsen in Westvoorne bijgepraat over de kansen en mogelijkheden, voor de korte en lange termijn, door de handhavers en ambtelijke experts.

Van vraag naar resultaat
Het procesvoorstel schetst de beschikbare mogelijkheden op korte termijn, waaronder het aanpakken van de fiets- en voetgangersoversteekplaatsen. Daarnaast zijn er een aantal locaties aangewezen die écht extra aandacht nodig hebben, zoals de fietsoversteek in de bocht van de Brielseweg naar de Ruy. Ook de situatie aan de Strandweg in Rockanje ligt onder een ambtelijk vergrootglas om tot een oplossing te komen. Diverse meetresultaten worden verzameld om een goed advies te kunnen uitbrengen.

Wegen in het buitengebied
Het eerdere verzoek van partij Voorne aan Zee om verder in gesprek te gaan met de bestuurders van het Waterschap voor de wegen buiten de dorpskernen, brengt nu een zichtbaar resultaat. Diverse verkenningen vinden plaats, gesprekken worden gevoerd. Hiervoor dankt partij Voorne aan Zee wethouder de Graad en de bestuurders van het Waterschap voor het doorpakken.

Handhaving
In de raadsvergadering heeft partij Voorne aan Zee aan de wethouder gevraagd hoe en op welke wijze extra handhaving, op bijvoorbeeld snelheid van verkeer aan de Heveringseweg, mogelijk is.

Informatie
Informatie en tekeningen kunt u vinden op de website van de gemeente of op www.partijvoorneaanzee.nl