Brian Smits tekende met twee goals voor de complete productie van Vierpolders in de derby bij Rozenburg. (Archieffoto: Wil van Balen).

Vierpolders komt een goal en wat fortuin tekort

Algemeen

Rozenburg – Eén goal en wat geluk. Dat was wat vorige week dinsdagavond Vierpolders tekort kwam tegen Rozenburg in de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse…

Daardoor miste de ploeg van de naar Rijnmond Hoogvliet Sport vertrekkende trainer Hans de Heer de finale en de unieke kans om voor het eerst in het dit jaar 90-jarige bestaan te promoveren naar de tweede klasse.

Lat
Hij was zo dicht bij de gelijkmaker, Jesper Lakerveld. Maar de onderkant van de lat voorkwam de 3-3 in de slotfase van een duel waarin Vierpolders in Rozenburg puur op wilskracht vocht voor een verlenging. En ook Floris van de Heuvel had de gelijkmaker tegen de club waar hij vorig seizoen nog speelde op zijn schoen. Maar het bleef voor Vierpolders bij de twee treffers van Brian Smits, die 1-0 de achterstand van de bezoekers in de eerste helft met twee fraaie afstandsschoten in een 1-2 voorsprong veranderde.

Foutje
De gelijkmaker van Smits was een foutje van de Rozenburgse gelegenheidskeeper Vince Lissenberg, maar de 1-2 was een loepzuiver schot in de kruising waarop Smits het patent heeft. ‘Het is jammer dat we er geen verlenging uitsleepten,’ aldus Hans de Heer, ‘maar of we een extra half uur nog hadden aangekund is de vraag. We hadden ook de wedstrijd bij LMO nog in de benen…’