De Brielse atlete Joyce van Welie won zilver op demeerkamp bij het NK atletiek -20 jaar. (Foto: Ed Turk). Ed Turk

Zilver voor Joyce van Welie op NK meerkamp U20

Emmeloord - De Brielse atlete Joyce van Welie, won vorig weekeinde in Emmeloord een zilveren medaille op de meerkamp bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor atleten onder de twintig jaar.

Joyce scherpte het het clubpuntenrecord van Voorne Atletiek op de meerkamp aan tot 5201 punten. En als de Brielse atlete bij de werponderdelen op haar normale niveau had gepresteerd zou haar meerkamp wellicht hebben kunnen eindigen met een gouden medaille in plaats van een zilveren.
De 11.69 meter die Joyce stootte bij het kogelstoten en de 36,71 meter die ze wierp bij het speerwerpen bleven in Emmeloord echter iets achter bij wat zijzelf en haar trainers verwacht hadden.

Sterk
De loop- en de springonderdelen verliepen daareentegen weer beter dan verwacht, zodat Joyce aan het eind van de tweedaagse meerkamp een zilveren medaille op kon halen. Bij het hoogsprongen bedwong de Brielse een hoogte van 1.65 meter en bij het verspringen overbrugde ze een afstand van 5.56 meter. Op de 200 meter hardlopen klokte ze een tijd van 25.21 seconden. De 800 meter werd afgelegd in een tijd van 2.34 mininuten en op de 100 meter horden snelde ze naar een tijd van 15.28 seconden.
Joyce start over twee weken ook op de NK meerkamp voor senioren.