Afbeelding
Wil van Balen

Ambachtelijk ijs bij de IJsboerin!

Rockanje - Kom ook eens genieten van het landleven bij De IJsboerin aan de Thijs Cornelisweg 2! Op het terras onder de kastanjeboom serveren ze ambachtelijk ijs dat zij maken van de romige melk van hun eigen koeien. Ook kun je bij hen smullen van knapperig gebakken wafels met échte slagroom en natuurlijk van een goede kop koffie of thee.

Met de hulp van hun drie dochters Laura, Josien en Emma en schoonzonen Arco en Jordy runnen Angelien en Bert een klein melkveebedrijf met 30 koeien. Hun koeien hebben een mooi leven. Ze staan het grootste deel van het jaar met hun hoeven in het groene gras. Het is altijd een groot feest als ze na de lange winterdagen eindelijk weer de wei in mogen! 

Een deel van de romige, verse melk van deze koeien is de basis voor hun ambachtelijke ijs. Het grootste deel leveren zij echter aan Friesland Campina. Hun boerderij ligt in het buitengebied van Rockanje en is al generaties lang in het bezit van de familie. Niet zo gek dus dat het landleven bij hen in het bloed zit. Zij houden van hun dieren, van gasten ontvangen en van lekker eten en gezelligheid.

Al jaren droomden zij ervan om hun boerderij zo in te richten dat het een plek zou worden waar mensen graag op bezoek komen om te genieten van hun heerlijke melk. En dat is inmiddels gelukt, want zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor een leuke rondleiding. Tijdens deze rondleiding geven zij een kijkje achter de schermen; een leuk bezoek voor jong en oud. Ze nemen je mee de wei in om de kalfjes te aaien en de koeien van dichtbij te bekijken. Ze vertellen wat er allemaal bij komt kijken voordat het kalfje is uitgegroeid tot een mooie melkkoe. Een rondleiding duurt een uur en ze worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag van 13:30 tot 14:30 in de zomermaanden. En na de rondleiding krijg je op het terras en heerlijk ijsje aangeboden.

Sinds vorig jaar zomer is er namelijk ook een ijssalon te vinden op het erf van de boerderij, waar zij zelfgemaakt, ambachtelijk ijs serveren. Ze gebruiken de beste ingrediënten zoals volle melk van hun eigen koeien. Op het sfeervolle terras onder de kastanjeboom met prachtig uitzicht, kun je genieten van ruim 16 verrukkelijke smaken ijs, knapperige versgebakken wafels met diverse toppings, échte slagroom en een lekkere kop koffie. Voor de kleintjes hebben zij naast het terras een speeltoestel staan om op te klauteren. Ze verkopen ook ijs en ijstaarten om mee naar huis te nemen én uiteraard ook verse melk!