Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Vijf plannen voor oude gemeentehuis

Actueel 482 keer gelezen

Oostvoorne - Het inschrijvingstraject voor een nieuwe invulling van het voormalige gemeentehuis in Oostvoorne is afgerond. In totaal hebben vijf initiatiefnemers een plan ingediend. Deze zomer worden de plannen beoordeeld. Als alles volgens plan verloopt, is voor de herfst bekend welke functie het gemeentehuis gaat vervullen.

Het gemeentehuis in Oostvoorne heeft sinds enkele maanden geen vaste gebruiker meer. Om snel tot een nieuwe invulling te komen, konden maatschappelijke en commerciële initiatiefnemers hun plannen tot en met 1 juli indienen.

Wethouder Van der Meij: "Wij zijn zeer tevreden met het aantal plannen die wij hebben ontvangen. Het oude gemeentehuis in de dorpskern van Oostvoorne leent zich voor meerdere functies. We gaan nu kijken welk idee het beste past bij het markante gebouw en de levendigheid van het dorp."

Toetsing plannen

De plannen worden getoetst aan de hand van een puntenverdeling. Behoud van de trouwfunctie, een solide financiële exploitatie en het versterken van de kwaliteiten van de omgeving zijn daarbij belangrijk. Voor het opstellen van een plan zijn enkele kaders meegegeven.

Meer informatie vindt u op www.westvoorne.nl/gemeentehuisoostvoorne.

Wanneer ingediende plannen niet voldoen aan de gestelde eisen, wordt de indieningstermijn met twee maanden verlengd.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant