Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 354 keer gelezen

Opera in het Bolwerk

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u luisteren en kijken naar een opera, operette of musical bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk. Op woensdag 3 april vertonen ze de operette Die Csárdásfürstin van de wat minder bekende componist Emmerich Kálmán. Het verhaal is geschreven door Leo Stein en Béla Jenbach. Het speelt zich af in Boedapest en Wenen in het begin van de 20e eeuw. De operette is alom geliefd in heel Europa. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. Afloop ongeveer 21.30 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135. Toegangsprijs € 4,50 en Catharinapashouders betalen € 2,50 (Pinnen of contactloos). Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur).Of per email bij receptiewo@catharina.nl

Exposities in ‘t Dijckhuis

Vierpolders - In ‘t Dijckhuis in Vierpolders zijn momenteel twee exposities te zien. Het deel in de vitrines is van Lies van der Klooster getiteld: paper on glass. Het deel op de muren bestaat grotendeels uit klassieke schilderijen en aquarellen van  Frans van Zeland. Voor die belangstellenden die naast de bezichtiging ook zaken die aan de muur hangen of zich in de  vitrines bevinden willen bemachtigen is er een mogelijkheid contact met de makers op te nemen: liespaperonglass@icloud.com +31627310501 facebook/liespaperonglass of f.zeland@upcmail.nl / 0615648557. Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info-t-dijckhuis, of bel 0181 471 328 (op zondag gesloten).       

Jeugdvoorstellingen

Brielle - Koop nu nog kaartjes want deze jeugdvoorstellingen wil je ook als ouder niet missen: De Hermannen | zondag 7 april| BREStheater| 14:00 | €8,50 / €7,50; Hubb Cooijmans| zondag 21 april | BREStheater |14:00 | €8,50 / €7,50; Houtjetouwtje | woensdag 1 mei | BREStheater | 14:00 | €8,50 / €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van BREStheater en bij de theaterkassa in DukdalfBRES (openingstijden woensdag van 10.00- 13.00 en vrijdagmiddag van 14.00- 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen).

Concert Dagorkest VPR

Oostvoorne -  Op zaterdag 6 april a.s. neemt het Dagorkest VPR u mee op een muzikale reis als ‘Opmaat naar Bevrijdingsdag’. U hoort muziek die verbonden is met de periode van WO II, zoals Soldaat van Oranje en een medley van de opbeurende songs van Vera Lynne, maar ook muziek die een ode brengt aan Bevrijdingsdag en de Vrijheid in het algemeen. Vrijheid die voor alle mensen, waar ook ter wereld, zó belangrijk is - toen, nu en altijd! Het Dagorkest heeft sopraan Suzanne de Jonge en tenor Robert Kops bereid gevonden hun medewerking te verlenen aan het programma. Zij zingen diverse nummers met begeleiding van het Dagorkest. Bij andere muziekstukken worden zij op piano begeleid door Mako Kodama. De muzikanten van het Dagorkest VPR hopen velen te mogen begroeten bij deze muzikale ’ode aan de vrijheid’, op zaterdag 6 april om 19.30 uur in CC De Man in Oostvoorne. 

HRM in Stuifakkers

Rockanje - Op donderdagavond 28 maart 19.30 uur verwelkomen de vrijwilligers van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse en fluitist Kees Alers in Stuifakkers. Het is al jarenlang een traditie dat Het Randstedelijk Mannenkoor o.l.v. dirigent Arjan Breukhoven op Witte Donderdag optreedt in “Stuifakkers”. Voor de mannen uit het koor voelt een optreden in “Stuifakkers” als een warm bad en daarom reizen ze graag af naar Rockanje. Overigens kent het koor dit jaar een druk programma. Zo is het koor op 4 mei ook weer in Brielle te bewonderen op het Herdenking/bevrijdingsconcert in de St. Catharijnekerk. Maar zover is het nog niet. Eerst wordt gezongen in “Stuifakkers”. Dirigent Arjan Breukhoven zal op zijn bekende humoristische wijze de avond aan elkaar praten. De toegang is zoals altijd gratis. De avond begint om 19.30 uur en om 19.00 uur gaat de zaal aan de Briggemandreef 2 open. U bent van harte welkom!

Paas stuif is In

Rockanje - Op maandag 1 april (geen grap) organiseren de vrijwilligers van restaurant “De Branding” van “Stuifakkers” Rockanje een gezellige Paas Stuif is In. De gelegenheid voor de senioren uit onze gemeente om elkaar te ontmoeten op de tweede Paasdag 2024, met een betaald drankje en gratis overheerlijke “hapjes van het huis”. Zij heten u graag welkom aan de Briggemandreef 2 in Rockanje tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Uiteraard wensen zij alle senioren die het restaurant bezoeken, hele prettige Paasdagen toe!

VU-Filmhuis

Oostvoorne - Het VU-Filmhuis heeft als surprisefilm gekozen voor The Way (2010), een film die laat zien wat mensen kan bewegen een pelgrimstocht te maken. Tom is een Amerikaanse arts die naar St. Jean Pied de Port in Frankrijk reist om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen, die in een storm is omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij de Camino de Santiago aan het lopen was. Om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom in een opwelling om zelf de Camino te gaan lopen, een tocht van circa 900 kilometer door het veelal bergachtig gebied van Noord-Spanje. Het wordt een enerverende pelgrimstocht die veel losmaakt en tot nadenken stemt, maar ook een vrolijke kant heeft. Een mooie film aan het eind van het VU filmseizoen. The Way wordt op 28 maart a.s. vertoond in De Man. Aanvang 20:15 uur. Kaartjes voor leden € 9,00 en voor niet-leden € 11,00. www.vuwestvoorne.nl

1 Aprilviering in Brielle

Brielle - De bevolking plaatst massaal Den Briel terug in de zestiende eeuw op 1 april en presenteert in een zinderende stad met poorters, poorteressen, bedelaars, straatmuzikanten en monniken een heel programma, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Kijk dan voor het het hele programma inclusief de plattegrond van waar wat te doen is op de website van de 1 Aprilvereniging: www.1aprilbrielle.nl. Bezoekers kunnen op 1 april voor 09.00 uur nog parkeren in de binnenstad. Let op: pas om 22.00 uur kun je er dan weer uit. Verder kan er geparkeerd worden op de parkeerterreinen van AH en de Jumbo aan de Thoelaverweg en op particuliere parkeerterreinen (weilanden) aan de Thoelaverweg. 

Lifestyle Brielle

Brielle - Dinsdag 2 april bent u weer van harte welkom bij Lifestyle Brielle. Het thema van de lezing is dit keer: Historische dieren in Brielle. Ans Laurijssens-Knol, al eerder te gast geweest, zal u weer op boeiende wijze langs interessante plaatsen in Brielle leiden. Het Lifestyle programma bestaat uit drie onderdelen: ze starten om 15.00 met bewegen, om 16.15 starten ze met de lezing waarna u van 17.30 tot 19.00 kunt genieten van de maaltijd. U kunt zelf kiezen of u aan één twee of alle drie de onderdelen mee doet. Kosten voor deelname zijn € 7,50 ongeacht de onderdelen die u volgt. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen via (0181) 728281 (op werkdagen tussen 9.30 en 13.00 uur) of via welzijnouderen@catharina.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant