Afbeelding

Koningsdag 2024 in Rockanje: dit is het programma

Algemeen 1.385 keer gelezen

Koningsdag 2024 in Rockanje belooft weer een feestelijke dag te worden met een programma vol leuke activiteiten. De dag begint om 10.00 uur met de gezellige Oranjemarkt aan de Willem de Waalstraat. Rond 10.30 uur opent wethouder Peter Schop officieel Koningsdag met de aubade bij woonzorgcentrum Stuifakkers.

Oranjemarkt en aubade

Ook dit jaar heeft de Oranjeverenging van Rockanje weer een leuk programma voor 2024 georganiseerd. De vrijwilligers kijken uit naar deze editie en hebben zin in een gezellig feest! Zoals elk jaar begint de dag om 10.00 uur met de gezellige Oranjemarkt aan de Willem de Waalstraat. Gevolgd om 10.30 uur door de aubade bij woonzorgcentrum Stuifakkers, dit alles onder muzikale begeleiding van fanfarekorps ‘Ons Genoegen’.

Kinderspelen en kindermarkt

Vanaf 11.00 starten de kinderspelen op het speelplein bij MFC De Merel. Voor de jongsten onder ons is daar écht van alles te doen. Van springkussens tot donuts happen en van knutselactiviteiten tot het versieren van je fiets. Neem jij dit jaar ook je fiets, step of stokpaard mee om te versieren? De mooiste exemplaren krijgen rond 14.30 uur een leuke prijs uitgereikt.

De kinderspulletjes kunnen ook weer van zolder. Want om 13.30 uur start de kindermarkt aan de Willem de Waalstraat waar kinderen tweedehands spullen kunnen verkopen. Kies zelf je plaats en meedoen is gratis.

Stuifakkers kleurt oranje

Muziekentertainer John Swaab weet met zijn passie voor muziek als geen ander hoe muziekstijlen af te stemmen op een breed publiek. Om 14.30 uur verzorgt hij weer een fantastisch optreden in Stuifakkers met pop, jazz, Latin, soul, disco en zelfs klassiek. De vrijwilligers van restaurant ‘De Branding’ kijken echt uit naar deze middag. De zaal gaat om 14.00 uur open en de toegang is gratis, net zoals een hapje en een drankje.

Live optredens met Benjamin Gouweleeuw en Menzo Kortland

Net als voorgaande jaren is er weer een Muziekpodium met diverse optredens. Rond 12.45 zal de Rotterdamse zanger Benjamin Gouweleeuw het spits afbijten af. Om 17.00 uur geeft award winning imitator Menzo Kortland een spetterende show. De energieke Brabander zingt de grootste hits van Guus Meeuwis, Gerard Joling, Frans Bauer, Tino Martin, maar ook de lekkere meezinghits ‘De Toreador’ en ‘Engelbewaarder’ komen voorbij! Rond 18.00 uur is het einde van wat belooft weer een onvergetelijke dag te worden!

Benieuwd naar het uitgebreide programma voor Koningsdag in Rockanje? Ga voor meer informatie naar de website van de vereniging: oranjevereniging-rockanje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant