Afbeelding
Foto: pexels

Signalerend Huisbezoek nu in heel Voorne aan Zee

Algemeen 442 keer gelezen

Voorne aan Zee - In opdracht van de gemeente Voorne aan Zee leggen vrijwilligers van Welzijn Ouderen huisbezoeken af. Dit gebeurde voorheen enkel in de voormalige gemeente Brielle en Westvoorne.  Na werving voor meer vrijwilligers is dit nu ook in Hellevoetsluis, Oudenhoorn en Nieuwenhoorn mogelijk.  

Wat houdt het Signalerend Huisbezoek in? Het huisbezoek is éénmalig en het doel is voorkomen dat zelfstandig wonende ouderen in een (sociaal) isolement raken en/of onvoldoende beroep doen op aangewezen zorg-, welzijn- en dienstverlening. Aan de hand van een vragenlijst wordt er een gesprek gevoerd. In dit gesprek geeft de vrijwilliger informatie en kunnen eventuele wensen en behoefte kenbaar gemaakt worden. Dit kan over bijvoorbeeld de volgende onderwerpen: wonen, vervoer, veiligheid, gezondheid, zelfredzaamheid, mobiliteit, sociale contacten en vrijetijdsbesteding.

De vrijwilligers worden begeleid door de coördinatoren vanuit Welzijn Ouderen, zodat zij goed voorbereid op huisbezoek kunnen. Zij geven u informatie, beantwoorden eventuele vragen en zetten de nodige vervolgstappen in gang. Wilt u meer informatie over het Signalerend Huisbezoek? Dan kunt u een mail sturen naar signalerendhuisbezoek@catharina.nl of telefonisch contact opnemen met Mirjam van Zundert (06)12354820 of Isabelle Miltenburg (06)82015125.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant