Afbeelding

Maak kennis met de wereld van iemand met dementie

Algemeen 393 keer gelezen

Rockanje - Woensdag 24 april kunnen Mantelzorgers, van een naaste met dementie, kennismaken met de wereld van een persoon met dementie door middel van de Virtual Realty-bril (VR-bril).

De Virtual Reality bril laat de gebruiker in het hoofd van iemand met dementie stappen door middel van een 360 graden simulatiefilm. Het doel van deze bril is het begrip voor mensen met dementie te vergroten. De VR-bril oftewel dementiebril is met name ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met dementie, maar voor medewerkers in de zorg kan deze bril ook verhelderend en interessant zijn.

Tijdens het Odensehuis op 24 april in Rockanje, bieden zij u de kans om gratis de VR-bril uit te proberen. Er zijn 28 sessies. Iedere sessie duurt ± 45 minuten. De sessie vinden plaats van 9.30 tot 15.30. Per sessie kunnen er 4 mensen deelnemen. Locatie: De Stuifakkers, Briggemandreef 2 in Rockanje. Opgeven voor deelname kan per mail: jolanda.wielemaker@catharina.nl. Heeft u geen e-mail? U kunt dan bellen met: 0181-728281 bereikbaar tussen 9.30 en 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant