Drie jonge meiden waren te gast bij Life Style Rockanje
Drie jonge meiden waren te gast bij Life Style Rockanje

Jeugdteam PUSH aanwezig bij Life Style Rockanje

Algemeen 384 keer gelezen

Rockanje - De laatste editie van het lifestyle programma voor dit seizoen werd opgeluisterd door de aanwezigheid van drie jonge dames. Twee dames werkzaam in het Jongerenwerk van Stichting PUSH en één schoolgaande jongere. 

Het Thema was deze dag: “De jeugd van tegenwoordig”. Diverse onderwerpen kwamen langs van gamen, deelname aan social media tot de mentale gezondheid van Jongeren. Jongeren van nu ervaren vaak druk onder andere in verband met de noodzaak van een goede opleiding, keuzestress en hun zichtbaarheid op social media. Eén van de grootste uitdagingen is het verminderen van eenzaamheid onder jongeren. 

Vanuit de ouderen werd geopperd dat je vroeger veel makkelijker contact kon maken omdat de gezinnen groter waren en je veel meer buitenshuis speelde of vertoefde. Ouderen constateerden ook dat zij op hun 14e vaak al van school gingen, in het 20e levensjaar trouwden en dat de jongedames dan moesten stoppen met werken. Dit was echt iets wat de jongeren zich niet gerealiseerd hadden. 

Door de ouderen werd de presentatie zeer gewaardeerd. Eindelijk eens niet allemaal berichten uit de media maar gewoon een verhaal van drie jeugdigen over hun leven en werk. In september gaan ze weer verder met het lifestyle programma. 

Wilt u meer weten over het lifestyle programma dan kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen. 0181-728281 bereikbaar tussen 9.30 en 13.00 uur of mailen naar welzijnouderen@catharina.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant