Afbeelding

Weergaloos duo sluit concertreeks seizoen 23-24 af

Algemeen 301 keer gelezen

Oostvoorne - Liefhebbers van bandoneón en piano konden zondag hun hart ophalen in de bomvolle grote zaal van De Man waar bandoneónist Carel Kraayenhof en pianiste Marietta Petkova de seizoenreeks van de Stichting Concertleven Westvoorne op weergaloze wijze afsloten. Met hun meesterlijke vertolking van werk van onder anderen Bach, Schubert en Scarlatti en Zuid-Amerikaanse composities van Piazzolla, Yupanqui en Mercau Soria pakten ze het publiek compleet in.

‘Een mooi slot van een alleszins geslaagd seizoen waarin we veel nieuwe begunstigers mochten verwelkomen’, aldus voorzitter Leendert Klok van de Stichting Concertleven Westvoorne die op 21 april officieel werd omgedoopt tot Stichting Concertleven Voorne aan Zee.

Voor die handeling was de hulp van waarnemend burgemeester van Voorne aan Zee, Peter Rehwinkel ingeroepen, die bij de bekendmaking zelfs even de ambtsketen droeg. Peter Rehwinkel zei ook toe bij de gemeente te pleiten om De Man van een Steinway-vleugel te voorzien.

Het podiumkunstwerk, ‘Gevleugelde vrouw” werd gemaakt door Else Mulder uit Oostvoorne. Zij droeg ook een bijbehorend gedicht voor. De volgende concertreeks start op 6 oktober en bestaat maar liefst uit zeven in plaats van zes concerten. Dit om het dan 45-jarig bestaan van de Stichting te vieren. Op het programma staan Alexandra Kaptein, piano, Christiane Stotijn, sopraan met Hans Eijsackers, piano, Utrecht String Quartet, Amsterdam Wind Quintet, het Storioni Trio, de pianist Ronald Brautigam en pianist Martin Oei, met een programma Tom en Jerry, vooral ook leuk voor de jeugd. Nieuwe begunstigers kunnen zich aanmelden via secretaris@concertwestvoorne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant