De officiële opening met wethouder Wilbert Borgonjen en directrice van de Gelinckschool Corine van Bostelen
De officiële opening met wethouder Wilbert Borgonjen en directrice van de Gelinckschool Corine van Bostelen

Gelinckschool loopt The Daily Mile in kader van JOGG Westvoorne

Algemeen 775 keer gelezen

Oostvoorne - Op woensdag 25 november heeft de Gelinckschool in Oostvoorne The Daily Mile gelopen in en rondom het Oostvoornse bos. In het kader van JOGG, jongeren op gezond gewicht met als slogan gezonde jeugd, gezonde toekomst, zijn er in totaal 130 kinderen met desbetreffende docenten 1.6 kilometer gaan hardlopen of wandelen.

Op een zonovergoten herfstdag begon dit evenement met een officiële opening geleid door wethouder Wilbert Borgonjen, directrice van de Gelinckschool Corine van Bostelen en JOGG regisseur Patrick Csanyi. Uit elke klas was er een vertegenwoordiger aanwezig en zij werden als verrassing op het digibord toegesproken door oud topschaatser en Daily Mile ambassadeur Erben Wennemars.

Om klokslag 11:00 startte de eerste groep met lopen. Om de tien minuten werd er een klas op pad gestuurd om deze ‘mile’ te lopen. Het was een prachtige route langs verschillende fantastische locaties die de gemeente Westvoorne rijk is. Bij terugkomst op school kregen alle kinderen een stuk fruit en water.

Het lopen van The Daily Mile is slechts het begin van de samenwerking. Deze speciaal onderwijs school heeft oog voor de gezonde keuze. Zij hebben een werkgroep voor de gezonde school, zij doen mee aan het EU-schoolfruit, stimuleren het drinken van water en bewegen. Over deze laatste twee onderwerpen wordt ook voorlichtingen gegeven tijdens de lessen.

Een mooi voorbeeld van het preventief aan de slag gaan met de JOGG beweging. In de toekomst gaat de school dit samen met de JOGG regisseur verder uitbreiden, alles met de slogan ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’ als rode draad.

Ziet u vanuit uw rol als bedrijf, organisatie of natuurlijk als individu een mogelijkheid om de JOGG beweging te steunen of wilt u meer info ontvangen over de initiatief? Mail JOGG regisseur Patrick Csanyi via p.csanyi@stichting-push.nl.

Zoals Erben Wennemars aan de kinderen vertelde in de video, fit is het nieuwe rijk!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant