Zwartewaal eindigde in de derby tegen Rockanje met acht spelers... (FOTO: Wil van Balen).

Algemeen 246 keer gelezen

Zwartewaal – De competitieopening tegen Rockanje eindigde voor Zwartewaal afgelopen zaterdag in mineur. De ploeg van trainer Dave de Jong stapte door drie rode kaarten met acht man het veld af…

De 1-2 nederlaag viel in vergelijking met de kaartenlast maar klein uit.

Negen
De thuisploeg speelde een helft lang met negen man omdat in de slotfase van de eerste helft bij de stand van 1-2 eerst Sonny Booth (direct rood) en daarna Danny Zuur (tweede gele kaart voor protesteren) naar de kleedkamer werden gezonden.
‘Dat was een streep door de rekening,’ aldus Dave de Jong na afloop. ‘We waren de wedstrijd goed begonnen, want we stonden al snel op een 1-0 voorsprong door een goal van Jesse Langendoen. Maar helaas ging het vlak voor rust mis. En toen onze keeper Ruben Verhagen er in de laatste minuut ook nog met rood af moest was de malaise compleet.’

Ziek
Gecoacht door Arie van Breda, die de zieke trainer Ad Reijtenbagh op de bank verving, slaagde Rockanje er door goals van Jurjen Schrage en Noah Kompanje in om nog voor rust de score te kantelen. Dat er in de tweede helft nog maar 9 spelers van de thuisclub in het veld stonden, hielp de bezoekers om zonder problemen het einde te halen.