Ondanks het weer werd het een super gezellige dag! (Foto: Wil van Balen)
Ondanks het weer werd het een super gezellige dag! (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

NL Doet op Agathahoeve een groot succes ondanks regen en kou!

Algemeen 1.411 keer gelezen

Oostvoorne - In maart organiseert het Oranje Fonds ieder jaar een grote vrijwilligersactie; NL Doet. Dit jaar nam ook Kinderboerderij Agathahoeve deel en zo stonden op vrijdag 10 maart al vroeg de eerste vrijwilligers klaar om te helpen!

En dat ondanks het slechte weer, want dat zag er niet best uit. De regen kwam namelijk met bakken uit de hemel en daarbij was het ook nog eens steenkoud.... ‘Er werd ‘s ochtends dus ook geopperd om dan maar binnen wat activiteiten te doen’, vertelt Janne Sjoukes- den Hond van de Agathahoeve. ‘Maar dat idee werd direct van tafel geveegd, want iedereen wilde gewoon buiten aan de slag. We hebben dus toch de taken kunnen doen die we op de planning hadden staan, namelijk een konijnen heuvel maken en hekwerken weghalen die verrot waren. De boerderij is dus echt opgeknapt! Voor de rest hebben de vrijwilligers meegeholpen aan het uitmesten van de stallen. ‘s Middags regende het zo hard dat we toch maar naar binnen zijn gegaan en daar een feestje hebben gemaakt met muziek en karaoke.’

Wethouder met kaplaarzen en regenjas
In de ochtend was wethouder Robert van der Kooi aanwezig. En het mag gezegd worden, hij blijkt een echte bikkel te zijn! Hij trok zich namelijk helemaal niks aan van het slechte weer. Hij had zijn kaplaarzen meegenomen en gehuld in een regenjas van de kinderboerderij, ging hij in de blubber en stromende regen gewoon aan de slag. Ook waren er twee meiden aanwezig van De Apotheker uit Capelle aan de IJssel. Zij hadden via NL Doet dit project uitgekozen. Verder kwamen er van de stichting PUSH twee mensen langs waaronder Anja Hollanders. ‘Het was echt een hele leuke ochtend ondanks het weer’, vertelt Janne. ‘En super leuk ook dat we ‘s middags nog een mailtje kregen van de wethouder dat hij het zo ontzettend naar zijn zin had gehad!’

De Agathahoeve
Kinderboerderij Agathahoeve is te vinden bij het Agathahuis aan de Duinoordsweg. Beiden zijn onderdeel van Gemiva. In het Agathuis wonen mensen met een verstandelijke beperking. Bij de kinderboerderij werkt een team van vijf begeleiders, waarvan drie vaste krachten. Zij begeleiden dagelijks een groep van zo’n 16 cliënten. Zij wonen of nog thuis of het zijn cliënten die in het Agathahuis wonen. Sommigen daarvan hebben een gedeelde baan, zij werken namelijk niet alleen op de kinderboerderij, maar ook bij Tante Agaath in Rockanje, eveneens een onderdeel van Gemiva. Daarnaast werken er ook nog vrijwilligers op de kinderboerderij op de woensdag en vrijdag. Zij voeren de dieren of zorgen dat de catering open is voor een kopje koffie of wat lekkers wat verkocht kan worden. Is er tijd over, dan wordt er ook vaak meegeholpen met het uitmesten van de stallen, maar dat is geen vaste verplichting. In het weekend draait de kinderboerderij volledig op vrijwilligers, opgedeeld in een ochtend en een middagploeg. De kinderboerderij heeft twee ezels, waarvan eentje nu hoogzwanger is, twee varkens, rond de 10-15 geiten, zo’n acht verschillende soorten schapen, kippen, dus op dit moment ook kuikentjes, ratten, een chinchilla en bijna dagelijks loopt er hond rond.

Nieuwsgierig geworden naar deze gezellige kinderboerderij waar van alles te zien is? Schrijf dan in je agenda dat er in juni dit jaar waarschijnlijk weer een gezellige zomermarkt wordt gehouden, net als vorig jaar!

Weer of geen weer, wethouder Robert van der Kooi bikkelde gewoon door (Foto: Wil van Balen)
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant