Afbeelding
Foto: Wil van Balen

‘Luie wijven’ breien mutsen voor zeebonken

Algemeen 385 keer gelezen

Hellevoetsluis/Oostvoorne - Begin dit jaar ontstond in de breiclub de ‘Luie Wijven’ het initiatief om mutsen te breien voor zeevarenden. Er was wol, er waren breinaalden, er waren vrijwilligers die de activiteit coördineerden en er waren breidames die voortvarend aan de slag gingen. 

Het resultaat van de inspanningen mag er zijn want afgelopen week waren er ruim 200 mutsen in diverse maten en vele kleuren gereed om naar hun eindbestemming te gaan. Om de dames een idee te geven wat die eindbestemming is waren twee vrijwilligers van ISC The Bridge naar Hellevoetsluis gekomen. In de flink gevulde SBO ruimte ‘Hart van Hellevoet’ werden de dames een stukje meegenomen in het werkende leven van de zeevarenden. 

Mannen (en vrouwen) van over de hele wereld die vaak maandenlang van huis zijn om over water goederen van A naar B te brengen en die wanneer ze in de Rotterdamse haven komen blij zijn dat ze even uit het lawaai van het schip en de haven kunnen ‘ontsnappen’. Vrijwilligers van International Seafarer’s Centre the Bridge halen de zeevarenden met een busje op bij het schip en brengen hen voor een paar uurtjes naar de locatie van het zeemanscentrum in Oostvoorne. Hier wordt gebruik gemaakt van wifi en hier worden telefoonkaarten gekocht voor wanneer men weer terug is aan boord. Wanneer je zo lang op zee zit is communicatie met het thuisfront natuurlijk van groot belang. Er worden boodschappen gedaan en tijdens het wandelen wordt met belangstelling gekeken naar hoe alles reilt en zeilt in dit voor hen pittoreske dorpje in Nederland. Vanuit de missie van The Bridge ‘het bevorderen van het welzijn van de zeevarenden’ zijn alle vrijwilligers erg begaan met de bezoekers van het zeemanscentrum. De chauffeurs zorgen voor het ophalen en weer wegbrengen van de bezoekers en in de nieuwe ruimte aan de Stationsweg zorgen hosts ervoor dat de bemanning van de schepen gastvrij ontvangen wordt, dat ze wegwijs worden gemaakt in het dorp en dat ze - naar welke haven ze ook gaan - een warm hoofd hebben met de door de ‘Luie Wijven’ gebreide mutsen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant