De oversteek van het Haringvliet van Stellendam naar Hellevoetsluis istaat dit jaar in het teken van Stichting Casper. (Foto: Sander de Vries).
De oversteek van het Haringvliet van Stellendam naar Hellevoetsluis istaat dit jaar in het teken van Stichting Casper. (Foto: Sander de Vries).

Zwemmend van Stellendam naar Hellevoetsluis

Algemeen 845 keer gelezen

Stellendam/Hellevoetsluis - Maak je klaar om golven te maken, want op zaterdag 1 juni 2024 klinkt het startschot voor De Oversteek, een geweldige zwemtocht van drie kilometer van Stellendam naar het Quackstrand in Hellevoetsluis. 

Het zwemmen in open water naast de Haringvlietdam is een beleving. 

Afsluiting
Even de monding van het Haringvliet oversteken is er voor zwemliefhebbers niet bij. Voor De Oversteek op de eerste zaterdag van juni sluit Rijkswaterstaat zelfs de Haringvlietdam af. Natuurlijk is ook de Reddingsbrigade aanwezig. Net als tal van bootjes, kano’s en kajaks van vrijwilligers die allemaal bij gaan drafgen aan een zo veilig mogelijke oversteek en een zo goed mogelijke begeleiding voor de zwemmers op de zware tocht van drie kilometer.

Beperkt
De inschrijvingen gaan hard. Binnen een dag na de opening van de inschrijving was de helft van de beschikbare plekken al vergeven. Organisator Ramon van der Knaap: ‘Het evenement wordt met veel enthousiasme ontvangen. Kennelijk voelen heel veel mensen zich aangesproken door de uitdaging om van Goeree-Overflakkee naar Voorne-Putten te zwemmen. Wie op zaterdag 1 juni nog mee wil zwemmen moet zich snel aanmelden, want het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Support Casper
Met deelname aan ‘De Oversteek’ draag je bij aan het werk van stichting Support Casper. Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen alvleesklierkanker. Het totale bedrag aan inschrijfgeld en sponsorgeld dat wordt opgehaald, wordt nog eens verdubbeld door sponsor Keijzerwaard, specialist in financiële dienstverlening en NH1816 verzekeringen.
Mede-eigenaar van Keijzerwaard financiële dienstverlening David Keijzerwaard, was jarenlang de soepel scorende spits van voetbalverening Oudenhoorn en heeft zich sinds zijn blessure, die zijn voetballoopbaan plotseling en ongewild tot staan bracht, toegelegd op zwemmen. ‘De Oversteek is een prachtig evenement waaraan we graag onze naam verbinden,’ vindt Keijzerwaard. ‘We zijn uiteraard heel benieuwd hoeveel geld we kunnen ophalen voor Support Casper. Er zijn al heel wat donaties gemaakt, ik ben benieuwd hoe hoog de teller eindigt!’

Triathlon en Wallenloop
De organisatie achter de Oversteek organiseert overigens dit jaar nog een tweetal evenementen. Op 6 juli 2024 gaat de derde editie van de Hellevoet Heroes triathlon van start. De Wallenloop krijgt na een geslaagde eerste editie in 2023 een vervolg op 16 augustus 2024. De hardloopwedstrijd vormt dan, net als vorig jaar, de sportieve aftrap van de Vestingdagen 2.0 in Hellevoetsluis.
Info op www.hellevoetheroes.nl/oversteek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant