Afbeelding

Wetenschap en techniek op basisschoolDe Zeewinde

za 15 feb 2020, 11:07 Actueel

Rockanje - Afgelopen schoolweek stond in het teken van wetenschap en techniek op Basisschool De Zeewinde. Zo werden op maandag de kinderen van de groepen 3 t/m 8 getrakteerd op een spetterende scienceshow van één van de 'professoren' van Mad Science.

De middenbouwgroepen kregen daarnaast een gastles over elektriciteit verzorgd door elektrotechnisch installatiebedrijf Monty's uit Rockanje. Op vrijdag ademde de hele school wetenschap en techniek. De kleuters volgden workshops met proefjes, waarbij ze  o.a. zelf slijm konden maken. De rest van de groepen waren bezig met het maken van stroomkringen en allerlei proefjes en activiteiten uit de zogenaamde techniektorens, waarmee de basisschool technieklessen verzorgt. 

Voor de bovenbouw kwam de Technobiel naar Rockanje. Deze mobiele experimenteerruimte (een enorme vrachtwagen), waarin leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven, vond zijn plek op het grote parkeerterrein voor het nieuwe schoolgebouw. De kinderen ontdekken van alles. Van de techniek van een transportband tot Augmented en virtual Reality. De techniekweek is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het lesaanbod op De Zeewinde en zal volgend schooljaar zeker weer in de planning opgenomen worden. Hiermee geeft de school invulling aan wetenschap- en techniekonderwijs, dat sinds dit jaar verplicht is op alle basisscholen in Nederland. 

Uit de krant