'Oostvoorne in vroeger tijden' maakt rentree | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
De expositie 'Oostvoorne in vroeger tijden' keert na een jaar van afwezigheid volgende week weer terug in de dorpskerk van Oostvoorne.
De expositie 'Oostvoorne in vroeger tijden' keert na een jaar van afwezigheid volgende week weer terug in de dorpskerk van Oostvoorne. (Foto: PR)

'Oostvoorne in vroeger tijden' maakt rentree

  •   126 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne – Volgende week dinsdag (14 augustus) keert de expositie 'Oostvoorne in vroeger tijden' na een jaartje van afwezigheid weer terug in de Dorpskerk van Oostvoorne.

Vorig jaar werd door de organisatie gebruikt als 'sabbatsjaar' om na te denken hoe de sfeer van herinnering en herkenning op 'Oostvoorne in vroeger tijden' die de vele bezoekers als een magneet naar de kerk trekt gecontinueerd kon worden nadat er in korte tijd drie steunpilaren waren weggevallen.

Nadenken
Het resultaat van het jaartje van bezinning wordt van 14 augustus tot en met 18 augustus getoond. Schitterende foto's, voornamelijk uit vervlogen tijden, gevat in fraaie lijsten en gegroepeerd rondom thema's als 'burgemeesters van toen', 'scholen van toen', 'verzetswerk in Oostvoorne' en 'sociëteit MIKS' zullen ongetwijfeld vele herinneringen en verhalen bij de bezoekers oproepen.

Verzamelingen en exposities
Met verzamelingen van Oostvoornse souvenirs, kappersattributen, geboortekaartjes, koffiemolens, oude munten, oude ansichtkaarten en exposities van de Voornse Modelspoorvereniging (maquette oude boulevard Oostvoorne), de Martelaren van Gorinchem, voetbalclub OVV 100-plus en de Miniatuurwerkgroep Oostvoorne is er weer veel te bezichtigen en te bewonderen.

Fantasie
De Voornse Modelspoorvereniging moest voor de maquette van de vroegere boulevard van Oostvoorne wel de fantasie aanspreken. 'Helemaal waarheidsgetrouw is onze weergave van de boulevard van toen niet,' bekent André Hokke, een van de bouwers. 'Onze maquette is 1.20 meter lang en 40 centimeter diep en geeft exact in de juiste verhoudingen twee derde van de boulevard weer, zoals hij er destijds bij lag. Op het resterende deel hebben we 'Huize Mildenburg' geplaatst. Die verdwenen buitenplaats stond vroeger in het Mildenburgbos en is door onze vereniging ook op schaal nagebouwd. We wilden Huize Mildenburg ook graag tonen en hebben de buitenplaats naar de boulevard laten verhuizen. Het resultaat is heel aardig, ook al is het dan niet helemaal precies zoals het toen was.'

Oostvoornse Krant
De 'Oostvoornse Krant', speciaal gedrukt ter begeleiding van de 32ste expositie en gratis af te halen bij onder meer Juwelier De Man aan de Stationsweg in Oostvoorne', geeft tot in detail weer wat er van 14 tot en met 18 augustus allemaal te zien en te beleven is in de Dorpskerk.

Wetenswaardigheden
Oostvoorne in vroeger tijden': dinsdag 14 t/m zaterdag 18 augustus in de Dorpskerk op het Kerkplein. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 en van 19.00-21.00, zaterdag 10.00-16.00.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>