Afbeelding

3 miljoen euro extra beschikbaar voor starters

Algemeen 396 keer gelezen

Voorne aan Zee - Tijdens de raadsvergadering van 18 april 2024 is 3 miljoen euro extra beschikbaar gesteld ten behoeve van de starterslening. Hierdoor kan aankomend jaar 1.5 miljoen door starters worden benut om een lening af te sluiten bij het kopen van hun eerste woning.

De VVD is blij dat starters opnieuw gebruik kunnen maken van deze lening. “Voor starters worden hiermee de kansen op het kopen van een woning binnen de gemeente vergroot”, zegt VVD’er Kirsten Muller in de commissie. “Bovendien kan de lening worden ingezet voor het treffen van duurzaamheidsmaatregelen in de aangekochte woning, waardoor de starters een steentje kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de maatschappij en kunnen zij hun eigen maandelijkse lasten beperken”. 

In februari 2023 werd eerder al extra budget beschikbaar gesteld voor de startersleningen. Wethouder Aart-Jan Spoon zette hierna een campagne op om de startersleningen onder de aandacht te brengen. 

“Wij zijn blij dat hierdoor de starters hun weg naar de lening hebben kunnen vinden en er nu massaal gebruik van maken”, aldus Muller. Wel ziet de VVD in verhouding hoge afsluitkosten voor de starterslening, terwijl juist voor starters iedere euro telt. Het college zal hierover in gesprek gaan met het SVn.(Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant