Ook dit jaar heeft de Oranjeverenging van Rockanje weer een leuk programma georganiseerd
Ook dit jaar heeft de Oranjeverenging van Rockanje weer een leuk programma georganiseerd

Koningsdag in Voorne aan Zee

Algemeen 854 keer gelezen

Vierpolders

Het is weer bijna zo ver… zaterdag 27 april ofwel Koningsdag! Het Oranje Comité van Vierpolders heeft dit jaar het vertrouwde programma weer van stal gehaald. Zo is er GEEN versierde fietsenoptocht, maar een KINDERBURGEMEESTER- VERKIEZING. Daarna zijn er leuke kinderspelletjes voor alle leeftijden, waaronder ook nieuwe zoals Stormbaan en Sorteerbal. In de middag zijn er workshops van Mad Science, dus kom 27 april naar het Dijckhuis en schrijf je in. Beproef je geluk en speel mee met de loterij, de prijzen die ze dit jaar hebben zijn weer ontzettend gaaf! Het volledige programma is te vinden op de facebookpagina. Een tipje van de sluier is dat ze de lekkerste oranje tompoucen van Zuid-Holland weer verkopen. Grijp niet mis en bestel je tompoucen via e-mail of nog beter, het online bestelformulier. 

Rockanje

Koningsdag 2024 in Rockanje belooft weer een feestelijke dag te worden met een programma vol leuke activiteiten. De dag begint om 10.00 uur met de gezellige Oranjemarkt aan de Willem de Waalstraat. Rond 10.30 uur opent wethouder Peter Schop officieel Koningsdag met de aubade bij woonzorgcentrum Stuifakkers. Dit alles onder muzikale begeleiding van fanfarekorps ‘Ons Genoegen’.Vanaf 11.00 starten de kinderspelen op het speelplein bij MFC De Merel. Voor de jongsten onder ons is daar écht van alles te doen. Van springkussens tot donuts happen en van knutselactiviteiten tot het versieren van je fiets. Neem jij dit jaar ook je fiets, step of stokpaard mee? De mooiste exemplaren krijgen rond 14.30 uur een leuke prijs uitgereikt. De kinderspulletjes kunnen ook weer van zolder. Want om 13.30 uur start de kindermarkt aan de Willem de Waalstraat waar kinderen tweedehands spullen kunnen verkopen. Kies zelf je plaats. Meedoen is gratis.

Muziek in de vesting

Hellevoetsluis - De Waag en muziekcafé Barbiertje organiseren weer een gezellige koningsdag met duo Freus op het plein achter het gemeentehuis. Houd de socials van De Waag en Barbiertje in de gaten voor het verdere muzikale programma. Bij slecht weer is het in het Barbiertje. Bij Mach is er een gratis mini popfestival met regionale bands bij muziekcafé MACH in Hellevoetsluis van 13 uur tot 17 uur.

Open podium

Hellevoetsluis - Muzikaal open podium en klein festival op Koningsdag met optredens van Arnout Dalkman, Polkadots duo, The Land of Song, Pieter Tak, 3 Whiskey and a Beer en Maarten Walters. Het open podium is van 14 uur tot 17 uur. Klein festival van 17 uur tot 21 uur! Kijk op www.cultureeltrefpuntvoorneaanzee.nl voor alle info.

Toost Festival

Brielle - Toosten doe je met je vrienden, buren, collega’s en familie op het altijd gezellige, muzikale en sfeervolle Toost Festival! Een feestelijk aangekleed & gezellig muzikaal terrein, waar jong en oud hun hart kunnen ophalen. Kids zullen zich kostelijk vermaken bij de verschillende creatieve workshops van de KunstKip of de Kliederkeuken, de Verhalenverteller of helemaal los gaan bij Circus Snor. Geniet van het héérlijke gevarieerde aanbod aan culinaire verassingen van de 16 aanwezige Foodtrucks, en kies een lekker drankje bij de Toost Bar. Lange picknicktafels en zitplekken zijn volop aanwezig terwijl er altijd een gezellig muziekje de boel opluistert vanaf het Rollende Podium; een DJ; een Levende Jukebox of een live bandje. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk zomers weekend! Wanneer? 26 april van 16:00 tot 22:00; 27 april van 12:00 tot 22:00 en 28 april van 13:00 tot 20:00. Toegang is gratis. Check de facebookpagina en/of website voor het actuele programma. FB: Toost Festival in Brielle Website: https://www.toostfoodtruckfestival.nl/

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant