Afbeelding

Eerste prijs voor Muziekvereniging Ons Genoegen

Actueel 229 keer gelezen

Rockanje - Muziekvereniging Ons Genoegen is afgelopen zaterdag 5 november afgereisd naar Schoonhoven. Daar werd voor de 31ste maal een muziekfestival georganiseerd door muziekvereniging Tavenu uit Schoonhoven.

Het Eilandenfestival in Hellevoetsluis de week ervoor was al een geslaagde dag voor zowel de drumband, de jeugd als het orkest. Met een kritisch, maar positief jury rapport heeft het orkest nog wat puntjes op de i weten te zetten in de tussenliggende week. Afgelopen zaterdag ging het orkest dus nogmaals op herhaling in Schoonhoven. Het orkest kwam uit in de 2de divisie en behaalde met 80 punten een eerste prijs. Het nummer "Pentagram" van Johan de Mey werd beoordeeld met 79 punten en "De Helden van Velde" van Leon Vliex met 81 punten. Ook het inspeelwerk "Lady's Stewart's Air" van Peter Graham werd zeer gewaardeerd op beide dagen.

De vereniging is terecht trots op het behaalde resultaat. Er is hard gerepeteerd op deze twee prachtige, maar best lastige concertstukken, en met de eigen bezetting, zonder hulp van inhuur-muzikanten of (semi-) professionals bereikt. Met nog wat positieve feedback van de Schoonhovense jury in het achterhoofd, gaan zij hun nieuwe programma weer starten voor de winteruitvoeringen 10 en 11 maart. Ze hopen u echter voor die tijd nog te ontmoeten bij de kerstsamenzang op 24 december in de Rockanjese Welkomkerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant