Afbeelding

Dingen doen die thuis niet kunnen!

Actueel 111 keer gelezen

Rockanje - De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van OBS Remix hebben een bezoek aan de Duinhuisjes gebracht.

De kinderen kregen uitleg over hoe de mensen 100 jaar geleden de was deden, eten kookten en koffie maalden. Ook zijn er opa's en/of oma's geweest om de kinderen voor te lezen uit hun favoriete kinderboek en hebben zij spullen meegenomen van vroeger.

Tegenwoordig kennen de kinderen geen telefoon met snoer meer of een ouderwetse typemachine. Ze hebben de kinderen laten zien dat er heel veel is veranderd in de loop der tijd. Bij de onderbouw lag de nadruk op de techniek van vroeger, terwijl de bovenbouw getrakteerd werd op de techniek van nu.

Ook kwam de Technobiel langs op het parkeerterrein van de voetbalvelden. De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin de leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. Op de eerste verdieping konden de leerlingen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op de schijnen. Maar ook waren er de laatste technieken te vinden, zoals een 3D-printer. De kinderen mochten in de Technobiel dingen doen die ze thuis niet kunnen doen. Er was bijvoorbeeld een spel waar de aap Bito onder de koude douche staat. De bedoeling is om de cv weer aan te krijgen. Op de bovenverdieping kon er geëxperimenteerd worden met elektriciteit. De materialen die daar gebruikt werden heeft de school inmiddels ook aangeschaft.

Techniek is voortaan overigens een vast onderdeel in het lesaanbod.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant