De jaarlijkse Boerenrommelmarkt aan de Duindijk in Rockanje werd ook dit jaar weer goed bezocht. * Archieffoto: Jos Uijtdehaage.
De jaarlijkse Boerenrommelmarkt aan de Duindijk in Rockanje werd ook dit jaar weer goed bezocht. * Archieffoto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Bezoekers boerenmarkt Duindijk: windmolens op zee

Actueel 344 keer gelezen

Rockanje - Hij trok weer volop belangstelling afgelopen zaterdag. De boerenrommelmarkt op de stee van de familie Arkenbout aan de Duindijk in Rockanje. Kramen waar de rommel hoog lag opgestapeld, lonkend naar de liefhebbers om 'doorgesnuffeld' te worden. De vertrouwde snackwagen met strobalenterras en het bekende terras in de lommerrijke voortuin van de 'Arkenboutstee'. Alle ingrediënten die de boerenrommelmarkt jaarlijks tot een succes maken, waren weer aanwezig.

Maar er was meer dit jaar. Gedreven door 'angst' voor lawaai en overlast in de achtertuin, hielden omwonenden van de rotonde bij de N57 in samenwerking met de stichting Windmolens N57 Nee, een handtekeningenactie tegen het plan om twee 180 meter hoge windmolens te plaatsen. En het kostte opvallend weinig overredingskracht om de bezoekers bij betreding van het marktterrein te overreden om een handtekening te zetten. Vrijwel zonder uitzondering plaatsten de mensen hun krabbel. Niet omdat ze tegen duurzame windenergie zijn, maar eerder omdat ze de de milieuvriendelijke stroom producerende molens liever op zee geplaatst zien. De 1452 handtekeningen die werden opgehaald, bewijzen hoe druk het afgelopen zaterdag op de boerenmarkt was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant