De verkeersregelaars zorgen er steeds weer voor dat de parkeerplekken efficiënt en veilig worden ingevuld
De verkeersregelaars zorgen er steeds weer voor dat de parkeerplekken efficiënt en veilig worden ingevuld Foto: pr

Zweten aan het badstrand van Rockanje……

Actueel 495 keer gelezen

Rockanje - Wie de laatste tijd richting Rockanje badstrand ging, kan het niet zijn ontgaan dat er op en rond de parkeerplaatsen 1e- en 2e-Slag een legertje verkeersregelaars actief is.

Werkend vanuit hun 'parkeerhok' op de 2e-Slag verspreiden de verkeersregelaars van Klasse-Verkeer zich dagelijks over Rockanje. Pylonen, hekken en borden worden geplaatst en het afzetlint wordt gespannen. Met engelengeduld zorgt dit oranje/gele-legertje er voor dat eerst de bekende parkeerplaatsen aan het badstrand zelf efficiënt worden gevuld, waarna er wordt overgeschakeld naar P3 en de straten direct grenzend aan de opgang van de 1e-Slag. Daarna wordt er gestructureerd verder geparkeerd 'het dorp in', zoals dat zo mooi heet. Hierbij is het al voorgekomen dat ook het sport- en speelveld aan de hoek Hoogvlietlaan / Alardusdreef als tijdelijke strandparkeerplaats moest worden benut en er verder werd gegaan op de Alardusdreef.

Gemeentelijke opsporingsambtenaren verlenen niet alleen hulp bij de verkeersregeling zelf, maar bemoeien zich ook met de 'korte lontjes' die de verkeersregelaars negeren en vinden dat ze zelf wel het juiste plekje kunnen zoeken. Dagelijks horen de verkeersregelaars een scala aan smoezen aan, waarmee ment meent de juist voor hen opgezette verkeersregeling te omzeilen. Gewoon het stopteken of een aanwijzing van een verkeersregelaar negeren is dagelijkse kost en de opsporingsambtenaren trakteren de 'overtreder' dan niet alleen op een opvoedend praatje, maar soms ook op de bekende prent.

Voor de groep regelaars en handhavers zijn het pittige werkdagen. Keihard werken tot het sein komt dat het zogenoemde 'omslagpunt' is bereikt en het aantal vertrekkers plots het aantal aankomende overschrijdt. Dan kunnen de hekken weer snel aan de kant en beperkt het parkeren zich weer tot de normale parkeerterreinen. Hun service eindigt overigens niet als de juiste parkeerplaats is gevonden. Op alle toeristische vragen kan een antwoord worden gegeven, waar nodig wordt geholpen met autopech en ook directe noodhulp in de vorm van EHBO en het vrijhouden van de route voor aansnellende hulpdiensten is voor hen vanzelfsprekend. Alles wordt er aan gedaan om de samenwerking tussen andere hulpverleners (politie, brandweer, ambulance, reddingsbrigade en gemeente), de plaatselijke horeca en strandtenthouders en campings via zo kort mogelijke lijnen zo goed mogelijk te laten verlopen.

De inzet in 2018 is bovennormaal en zeker deze zomer worden grote terreinen – zoals vroeger op de Middeldijk – node gemist. In het verleden boden ook particulieren in samenspraak met de gemeente nog wel eens extra parkeerruimte aan, maar hoewel er terreinen genoeg ongebruikt lijken staat men niet in de rij om deze als parkeergelegenheid aan te bieden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant