Het koor "Primadonky” uit Havlickuv Brod bestaat uit 25 meisjes tussen de 12 en 18 jaar
Het koor "Primadonky” uit Havlickuv Brod bestaat uit 25 meisjes tussen de 12 en 18 jaar

Komt u ook naar de lichtjesavond in Brielle?

Algemeen 651 keer gelezen

Brielle - Vrijdagavond 8 december om 19.00 worden de lichtjes in de grote kerstboom op de Markt in Brielle weer ontstoken door burgemeester Rehwinkel.

Het Havlickuv Brod Brielle Comité organiseert dit in samenwerking met de Brielse Winkeliersvereniging. Het is de zestiende keer dat ze een mooie kerstboom cadeau krijgen van de zusterstad Havlickuv Brod. Volgens afspraak is dat altijd een boom die toch al gekapt moest worden. Het versieren van de boom is een grote, maar dankbare klus die geklaard wordt door leden van het HBBC Comité. De organisatoren danken alle sponsoren: DFDS Logistics Special Cargo die de boom gratis naar Nederland vervoert, de gemeente Brielle die de boom plaatst en de familie H. Hoogeboom die hen ondersteunt die een hoogwerker ter beschikking stelt zodat de comité leden de lichtjes en ballen in de boom kunnen hangen.

Meisjeskoor
Dit jaar komt het jongerenkoor “Primadonky” uit Havlickuv Brod zingen tijdens de lichtjesavond. Het koor bestaat uit 25 meisjes tussen de 12 en 18 jaar die allemaal op de Jan Vaclav Stamic basiskunstschool zitten in Havlickuv Brod. Zij worden begeleid door dirigent Ondrej Stefacek en pianiste Tereza Kotlasova. In 2022 heeft het koor ze de tweede plaats bereikt bij het internationale Korenfestival in Praag. De koorleden en hun begeleiders logeren bij gastgezinnen in Brielle.

De organisatoren hopen op een mooie opkomst, om met elkaar de kerstperiode op een sfeervolle manier te kunnen starten met liederen, kerstmutsen en lekkere koekjes uit Tsjechië. Het koor treedt de dag na lichtjesavond ook op in de Sjoel, Zaterdag 9 december om 20.00.

De toegang is gratis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant