Afbeelding
Foto: Gemeente Westvoorne

Feestelijke opening natuurbeleefpad in duingebied Rockanje

Actueel 400 keer gelezen

Rockanje - Woensdag 20 december opende wethouder Paméla Blok-van Werkhoven van de gemeente Westvoorne het nieuwe natuurbeleefpad in het duingebied. De realisatie van deze wandelroute tussen de 1e en 2e Slag in Rockanje is één van de onderdelen van het collegeprogramma: beleefbaarheid van de natuur in al zijn vormen.

Het natuurbeleefpad is een wandelroute met start- en eindpunt op de duinovergang van de 1e Slag in Rockanje. De route loopt richting de duinovergang van de 2e Slag en via de speeltuin terug over het verharde pad naar de 1e Slag. Wandelaars kunnen genieten van het gevarieerde duinlandschap met onder andere duinvalleien, zandverstuivingen, bloemenweiden en duinbos. Op de verschillende informatiepanelen langs de route worden interessante planten- en diersoorten toegelicht. Ook voor kinderen is het leuk om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld de rugstreeppad of zandhagedis.

Beleefroutes App

Ontdek het natuurbeleefpad extra door de gratis Beleefroutes App te downloaden. Wethouder Blok-van Werkhoven is enthousiast over deze app: "Wandelaars worden met de mobiele telefoon als gids geïnformeerd over de route. Ook met bijvoorbeeld video- en audiofragmenten van dieren die in het gebied voorkomen. Dat geeft de wandelroute een educatieve meerwaarde." De app kan eenvoudig worden gedownload via de App Store of Google Play. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de app zo vaak gebruiken als u wilt.

Foto: Gemeente Westvoorne

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant