De bijzondere wijze van lesgeven in de vogelklas van Karel Schot
De bijzondere wijze van lesgeven in de vogelklas van Karel Schot Foto: Gerda Jansen

Vogelklas Karel Schot zoekt oud leerlingen voor reünie

Actueel 499 keer gelezen

Regio - Karel Schot is op zoek naar oude verhalen over Karel Schot, de vogelmeester van Rotterdam. Van het begin van de jaren '50 tot 1980 gaf Karel Schot les in onder andere biologie. Deze markante leraar werd in Rotterdam bekend door zijn natuurstukjes in het Rotterdam Nieuwsblad en Het Vrije Volk én doordat hij samen met zijn leerlingen zieke en gewonde vogels in zijn Vogelklas verzorgde.

De leerlingen van Meester Schot ontleedden hun zinnen en maakten hun sommen te midden van piepende, kwakende en krijsende vogels. De Vogelklas is na het overlijden van Karel Schot door een paar oud-leerlingen in stand gehouden. Zij maakten er een stichting van die vandaag de dag nog steeds vogels en andere dieren opvangt en weer vrij laat. Het moderne opvangcentrum van nu lijkt in niets meer op het vogels gevulde lokaal van toen, maar de naam Vogelklas is altijd gebleven.

De Vogelklas wil nu die opmerkelijke verhalen en oud-leerlingen samenbrengen tijdens een bijzondere bijeenkomst. Op 20 januari is er in Theater Walhalla een reünie. Onder leiding van presentator Winfried Baijens komen gasten en vogelklassers van weleer samen om hun verhalen te delen.

Als oud-leerling van Karel Schot bent u van harte welkom. Uw verhaal insturen mag natuurlijk ook. Voor meer informatie of aanmelden: www.vogelklas.nl/reunie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant