Afbeelding
Foto: PR

Stichting Brandweeroldtimer Oostvoorne-Tinte is op zoek

Actueel 927 keer gelezen

Oostvoorne - In november 2017 is de Oostvoornse brandweer (wederom) eigenaar geworden van de allereerste brandweerwagen die dienst heeft gedaan in de dorpen Oostvoorne en Tinte. Inmiddels is er een stichting opgericht met de doelstelling het voertuig te restaureren en tot een "rij- en gebruiksveilige" brandweerwagen te maken voor evenementen.

Hiervoor zijn er binnen de stichting werkgroepen gevormd. Zo kent de Stichting Brandweeroldtimer Oostvoorne-Tinte nu de volgende werkgroepen:
De werkgroep "PR & Sponsoring": de werkgroep die de evenementen en sponsoring coördineert zodat de restauratie en onderhoud gefinancierd kan worden.
De werkgroep "Historie" gaat onderzoek doen naar de geschiedenis van het voertuig.
De werkgroep "Documentatie" gaat de restauratie tot in detail documenteren, zodat uiteindelijk alle onderdelen weer terug komen op de plek waar ze horen.
En uiteraard is er de werkgroep "Restauratie" die de daadwerkelijke restauratie gaat uitvoeren.

Wat zoekt de stichting:Sponsors: de geschatte kosten van de restauratie wordt geschat op ongeveer twintigduizend euro. Om ons te ondersteunen zijn diverse mogelijkheden:
-U kunt hen ondersteunen door jaarlijks € 19,34 over te maken op; NL04RBRB 0706 4097 36 t.n.v Stichting Brandweeroldtimer Oostvoorne – Tinte. Uiteraard is een hoger of eenmalig bedrag ook mogelijk!
-Ze zoeken foto's van de oldtimer. Wellicht heeft u in een (geërfd) fotoboek foto's van incidenten waar deze oldtimer ook nog op staat.
-Of wellicht kent u het voertuig en heeft u of kent u er een leuk of interessant verhaal over en mogen zij contact opnemen om dit op te schrijven.
-Ook zijn ze nog op zoek naar oude blusjassen en brandweerhelmen etc. De doelstelling hiervan is om de beleving van het voertuig compleet te maken.
-Vrijwilligers! Je hoeft niet technisch te zijn; ze zoeken ook vrijwilligers om hen tijdens evenementen en open dagen te ondersteunen. En vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te interviewen en in archieven willen duiken om de historie boven water te krijgen.

Heeft u ervaring met sponsorwerving en PR-akties, dan bent u ook van harte welkom!

U kunt contact met hen opnemen via Brandweeroldtimer@gmail.com of 06-46992909

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant