Afbeelding
Foto: PR

Opoe Jaantje en Opa Bram bij De Duinhuisjes

Actueel 434 keer gelezen

Rockanje – Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei zijn bij het Openluchtmuseum De Duinhuisjes Opoe Jaantje en Opa Bram te bezoeken. Opoe zet koffie, maakt haar huisje schoon en breit sokken voor Opa Bram. Op gezette tijden leest zij voor uit 'Piggelmee'. Opa Bram kuiert een beetje rond op het erf, leest zijn krant en slurpt koffie. Ook pakt hij regelmatig zijn accordeon en speelt een deuntje.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes omvat vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1850 en 1950. De huisjes zijn genoemd naar hun oorspronkelijke standplaatsen (Duinstraat, Huttendijk, Kreekpad en Duinzoom) en zijn door vele vrijwilligers met zorg ingericht in de stijl die past bij de bouwperiode. Dit jaar omvat de tentoonstelling in 'blijde' verwachting. Alles rondom zwangerschap en geboorte in vroeger tijden.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas). Het museum is elke weekend geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Bovendien is het museum vanaf 20 juni tot begin september eveneens op de woensdagmiddag open. Groepen kunnen op afspraak het museum ook buiten openingstijden bezoeken. De toegangsprijs bedraagt € 3,-, kinderen (vanaf 4 tot 12 jaar) € 1,50. Leden van de Historische Vereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant