Afbeelding

6000 bezoekers voor Zeemanshuis The Bridge

Actueel 292 keer gelezen

Oostvoorne - Dinsdagavond 5 september jl. stapte de Russische opvarende van de SCF Don, afgemeerd bij de VOPAK in de 7e Petroleumhaven, Anna Leonova zeemanshuis The Bridge in Oostvoorne in. Zij werd door de aanwezige vrijwilligers aangenaam verrast met een T-shirt en een cap, want zij was bezoeker 6000 in net geen twee jaar.

De 6000e bezoeker binnen twee jaar geeft aan dat het zeemanshuis in Oostvoorne een groot succes is. Dit in een tijd dat de hele nautische wereld erg sceptisch is over het openen van een zeemanshuis. "Overal leeft het idee dat zeemanshuizen een gepasseerd station zijn, maar in de haven van Rotterdam is bewezen dat dit absoluut niet het geval is", geeft de namens het Havenbedrijf Rotterdam aanwezige manager Edwin van Os aan. Door de aangetoonde cijfers blijkt dat de bezoekersaantallen alleen maar toenemen. De wereld ziet dit ook en mede daardoor is de haven van Rotterdam afgelopen mei uitgeroepen tot welfare haven van de wereld 2018. "De eerste acht maanden van dit jaar hebben wij al net zoveel bezoekers als het hele jaar 2017", stelt Edwin van Os. Op 6 september is het twee jaar geleden, dat het zeemanshuis haar deuren opende.

Vrijwilligers

Zeemanshuis The Bridge draait louter op vrijwilligers. Zij doen dit met heel veel plezier in de huidige accommodatie. Ook zij zien de noodzaak van een verhuizing naar een grotere locatie in. Het bestuur van de stichting ISC-LCO, waar The Bridge onder valt, is hier hard naar op zoek. In een nieuwe locatie kunnen er meer faciliteiten worden gerealiseerd voor een nog leukere avond aan de wal in de grootste haven van Europa Rotterdam. Misschien wilt u ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op via manager@isc-thebridge.com of kom eens langs in Cultureel Centrum De Man, Burg. Letteweg 30 3233 AG Oostvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant